Haberler

CHP'li Acar RTÜK ve YÖK Hakkında Suç Duyurusunda Bulunacağını Açıkladı

CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, Gezi Parkı eylemlerinde bazı televizyon kanallarına ceza kesen Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ve bazı vakıf üniversitelerinin kurulmasına onay veren Yükseköğretim Kurulu (YÖK) hakkında suç duyurusunda...

CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, Gezi Parkı eylemlerinde bazı televizyon kanallarına ceza kesen Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ve bazı vakıf üniversitelerinin kurulmasına onay veren Yükseköğretim Kurulu (YÖK) hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Acar, konuya ilişkin TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Gezi Parkı eylemlerini veren bazı kanallara RTÜK tarafından ceza kesilmesini eleştiren Acar, "Artık, Türkiye'de haber vermek suç haline getirilmiştir. Olayların başladığı saatlerde olanı biteni, yani gerçeği ekranlarına taşıyan Halk TV, Ulusal Kanal, Cem TV ve Em TV AK-RTÜK tarafından cezalandırıldı. Vatandaşın haber verdiği için baş tacı yaptığı kanallara RTÜK ceza kesiyor. Bunun nedeni RTÜK'ün bağımsızlığını ve tarafsızlığını kaybetmiş olmasıdır. RTÜK üyelerinin görevini kötüye kullanmasıdır" dedi.

RTÜK'ün TRT'nin provokatörlüğünü görmezden geldiğini savunan Acar, "RTÜK şiddeti özendiriyor diye bu kanalları cezalandırırken, TRT'nin aynı günlerde 'Türk bayrağı yaktılar', 'Camiye saldırdılar' haberlerini görmezden geliyor. Asıl şiddeti özendirmek budur. RTÜK haber verenlere değil, provokasyon içerikli haberler yapan TRT'ye baksın" diye konuştu.

YÖK hakkında da suç duyurusunda bulunacağını belirten Acar, "Zincir marketler gibi yandaş vakıflara vakıf üniversiteleri kurduruluyor. 2008 yılından beri Antalya Kültür ve Eğitim Vakfı, Antalya Üniversitesi'nin kurulması için uğraşıyor. 5 yıldır sonuca ulaşamadı. YÖK üyelerinin siyasi gerekçelerle görevini kötüye kullandığını düşünüyorum" dedi.

Acar, RTÜK ve YÖK hakkında "görevi kötüye kullanma" gerekçesiyle suç duyurusunda bulunacağını ve davanın takipçisi olacağını söyledi. Acar, basın toplantısında soruları da yanıtladı. Başbakan Erdoğan'ın CHP'nin mezhep gerilimi yaratmak istediğine ilişkin sözlerinin anımsatılması üzerine Acar, "AKP, Anayasa Mahkemesi tarafından 'laiklik karşıtı eylemlerin odağı olmak' suçundan sabıkalı bir partidir ve kesinleşmiş mahkeme kararı vardır. Her mezhebe eşit olması gereken böyle bir partinin CHP ile ilgili sözleri yalandır, tezvirattır" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ulusal Kanal Gürkut Acar Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title