Haberler

CHP Gümüşhane İl Kongresi Yapıldı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gümüşhane İl Başkanlığının 34.olağan genel kurul toplantısı yapıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gümüşhane İl Başkanlığının 34. olağan genel kurul toplantısı yapıldı.

Genel Başkan Yardımcısı Ayten Kayalıoğlu'nun divan başkanlığındaki kongre Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Mevcut İl Başkanı Erkan Pelit ve Merkez İlçe Başkanı iken aday olan Atilla Sait Özdamar'ın yarıştığı kongre mikrofon ve liste krizi ile yapıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun mesajının da okunduğu kongreye Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, AK Parti İl Başkanı Ercan Çimen ve MHP Merkez İlçe Başkanı Nurgül Özener de bir süre katıldı ve hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Faaliyet ve hesap raporlarının okunmasının ardından CHP'nin yeni değişen tüzüğünün azizliğine uğrayan kongrede her iki aday da tüzüğe uygun liste yapamayınca divan başkanı Kayalıoğlu, listeleri kabul etmedi. Birkaç kez değiştirilen listelerdeki süreç uzayınca divan üyeleri ve delegelere yemek dağıtıldı. Partililer ve divan üyeleri dağıtılan kır pidesi ve ayranları oturdukları yerde yediler.

Yemeğin ardından listelerde yaşanan sıkıntı nedeniyle kürsüye çok sayıda konuşmacı çıktı. Bu sırada Hanefi Ay isminde ki bir vatandaş önce kürsüye çıkarak konuşmak istediğini söyledi. Divan başkanı bu talebi kabul ettikten sonra Ay'ın mikrofona yönelmesiyle birlikte bu kez 'Yönetim kurulu üyesi misiniz?

Parti üyesi misiniz? Delege misiniz?' sorularına cevap istedi. Bütün sorularına hayır cevabı veren Ay, "Biz halkız, konuşmak zorundayız" dedi. Kayalıoğlu, Ay'dan konuşamayacağını ve kürsüden aşağıya inmesini söyledi. Bir süre konuşmak için direten Ay, daha sonra salonda bulunan bir partilinin ricası üzerine kürsüden aşağıya indi.

Yaşanan mikrofon krizinin sona ermesinin ardından adaylar Atilla Sait Özdamar ve Erkan Pelit'in hangisinin daha önce konuşacağını belirlemek için kura çekildi. İlk sözü alan Özdamar, İl Başkanı seçilmesi halinde yapacaklarını anlattı. Mevcut İl Başkanı Erkan Pelit ise başkanlığı sürecinde yaptığı çalışmalardan bahsetti.

Kongrede konuşmaların ardından seçim sürecine geçildi. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Ayten Kayalıoğlu Gümüşhane Pelit Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title