Haberler

CHP Grup Toplantısı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Soma maden kazası şehitlerine söz vererek, “Allah’ın ve yüce milletin huzurunda söz veriyorum, geride bıraktığınız yetimlerinizin, eşlerinizin, ana ve babalarınızın haklarını her ne pahasına olursa olsun sonuna kadar aramak bizim namus borcumuzdur” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Soma maden kazası şehitlerine söz vererek, "Allah'ın ve yüce milletin huzurunda söz veriyorum, geride bıraktığınız yetimlerinizin, eşlerinizin, ana ve babalarınızın haklarını her ne pahasına olursa olsun sonuna kadar aramak bizim namus borcumuzdur" dedi.

Parlamentoda partisinin grup toplantısına katılan Kemal Kılıçdaroğlu'nun kürsüye çıktığı anda salonda Soma'da meydana gelen kazada hayatını kaybeden şehitlerin anısına alkış yapılmadı. Konuşmasına merhum milletvekili Mevlüt Aslanoğlu'nu anarak başlayan Kemal Kılıçdaroğlu, "Bugün matem günümüz. Ferit Mevlüt Aslanoğlu, uzun süredir parlamentoda birlikteydik. Her partiden dostu, herkesle gönül bağı olan saygı değer bir arkadaşımızdı. Kendisine Allah'tan rahmet diliyoruz" dedi.

"Bugün matem günümüz" ifadelerini kullanarak Soma'da yaşanan maden kazasına değinen Kılıçdaroğlu, "Avrupa'nın en çok iş kazası yaşanan ülkesinde bir büyük ihmal ve sömürü düzeni içinde onurları ile çalışırken 3301 insanımızı Hakk'ın rahmetine gönderdik. Onlar, 'yüz karası değil, kömür karası, böyle kazanılır ekmek parası' diyenlerdi. Bugün matem günümüz" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, merhum milletvekili Mevlüt Aslanoğlu ve maden şehitleri için salondaki saygı duruşuna davet ederek, Soma'da hayatını kaybeden 301 işçinin isimlerini okudu. Kılıçdaroğlu, Soma şehitlerinin ismini okurken, bütün salon Kılıçdaroğlu'nu ayakta dinledi.

Kılıçdaroğlu, isimlerin okuduktan sonra, "Söylenecek her söz aciz kalır, aziz şehitlerimiz, ülkenin vicdan sahibi bütün güzel insanları adına, insanlık adına aziz ruhlarınızdan af diliyorum, hakkınızı bize helal edin. Allah'ın ve yüce milletin huzurunda söz veriyorum, geride bıraktığınız yetimlerinizin, eşlerinizin, ana ve babalarınızın haklarını her ne pahasına olursa olsun sonuna kadar aramak bizim namus borcumuzdur" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Ferit Mevlüt Aslanoğlu Kemal Kılıçdaroğlu Soma Politika Güncel Haberler

title