Haberler

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel: "Çıkan 'Evet' Oyları da 'Hayır' Oyları da Kıymetlidir.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel: "Çıkan 'evet' oyları da 'hayır' oyları da kıymetlidir.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel : "Çıkan 'evet' oyları da 'hayır' oyları da kıymetlidir. 'Evet' veren de 'hayır' veren de bu ülkenin namuslu insanlarıdır. Anayasa değişikliğini savunamadıkları için başka şeyler yaratmaya çalışanlar evet cephesinin çaresizleridir. Bu ülke birdir, bütündür"

"(Bahçeli'nin bayrak tepkisi) Sizi Barzani'ye tercih etmelerine biz şaşırmadık. bu kadar kolay şaşıracaksanız nasıl oldu da yolunuzdan şaştınız. Sayın Bahçeli şaşırdığını söyleyerek belki bizleri bugünlerde şaşırtabilir"

ANKARA - Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Biz ilk günden beri söylüyoruz. Çıkan 'evet' oyları da 'hayır' oyları da kıymetlidir. 'Evet' veren de 'hayır' veren de bu ülkenin namuslu insanlarıdır. Anayasa değişikliğini savunamadıkları için başka şeyler yaratmaya çalışanlar evet cephesinin çaresizleridir. Bu ülke birdir, bütündür" dedi.

Özel, Manisa'nın Soma ilçesinde maden kazasında hayatının kaybeden 301 madencinin ailelerinin bazılarıyla basın toplantısı düzenledi.

Soma'da hayatını kaybeden madencilerin ailelerinin adalet arayışının devam ettiğini belirten Özel, Türkiye'nin dört bir tarafında 80 milyonun yüreğinde Soma'nın acısının yandığını ifade etti.

24. dönem CHP İstanbul milletvekili Melda Onur ise 40 kadar aile birlikte olduklarını söyleyerek, değerlendirilmiş delillerin tekrar değerlendirmek üzere yönlendirme yapıldığını belirtti.

Soma'da hayatını kaybeden Uğur Çolak'ın babası İsmail çolak, adalet aramaya geldiklerini belirterek, mahkeme heyetinin etkilenmeye çalışıldığını belirtti.

İki çocuğunu kaybeden Senem Yıldırım, mahkeme heyetine baskı yapıldığını belirterek, adalet istediklerini kaydetti.

Elmas Kaya ise adalet aramaya geldiklerini kaydederek, Allah korkusuyla intihar edemediğini söyledi.

CHP Manisa milletvekili tur Yıldız Biçer, şöyle konuştu:

"Şu anda iki bin lira ödüyorlar çalışanlara. 16 Nisan da evet çıkmazsa iki bin lira almaya devam edeceksiniz diyorlar. Alp Gürkan da yargılanmaya başlanırsa sıra kendilerine gelecektir. Sıra bakanlara gelecektir. Alp Gürkan'ın yargılanmasına engellemek için şikayetlerinizi geri çekin diyorlar. işte baskı budur arkadaşlar."

Özel, Soma ateşinin yanmaya devam ettiğini söyleyerek, "Onlara verilen sözler tutulmadı. Soma şehitleri yüreklerde şehittir. Kağıt üzerinde şehit haklarından yararlanamazlar. Ömür boyu devletin desteğini arkalarında hissedecekleri hiç bir söz tutulmadı. Ama artık istedikleri adalet. Tutuksuz olarak alp gürkan yargılanıyor. ama esas sorumlu olarak yargılanması gereken, madeni denetlemeyenler, madene izin verenler, kapasite üstünde çalışmasına göz yumanlar. Ruhsata Anayasaya aykırı imza atanlar yargılanmadıkça Soma'ya huzur gelmez. Kendisini kurtarmak için her yolu deneyen şirket ve avukatları, ölmüş kişilerin üzerine suç atarak, baskıyla şikayetleri geri aldırmak dahil her yolu denediler. Şu anda Adalet Bakanı'ndan açık ve net açıklama bekliyoruz. Soma'daki mahkeme heyeti hakkında gerekçesi ne olursa olsun bir soruşturma var mı yok mu? Şirket bir dedikodu yayıyor. Gizli soruşturma olduğu şeklinde. adalet bakanı somalılar için desin ki, mahkeme hakkında herhangi bir soruşturma yoktur. O hakimlerin Anayasal teminatının yanında verdikleri karar ne olursa olsun mahkemenin başına hiç bir şey gelmeyecek. Birincisi bunu istiyoruz. Akhisar da yürütülen bir gizli soruşturma var. Bir deney havuzunda hayatını kaybedenler burada bir sabotaj mı yaptılar. FETÖ hükümeti yıpratmak için sabotaj yaptı diyip, bu işten arınabilir miyiz diyorlar. gizli soruşturmada bir sabotaj iddiası olduğu söyleniyor" ifadelerini kullandı.

Özel daha sonra gazetecilerin gündeme dair sorularını cevapladı. Özel, bayrak krizine ilişkin olarak, "Sayın Bahçeli'ye herkes başkanlık sistemini niye tercih ettiniz anlayamadık diyordu. Size oy verenlerin beklentileri yerine bütün yetkilerini elinde toplayan bir sistemi niye tercih etmiştiniz onu anlamadık. Partinizin kurucusu Türkeş, başkanlık sistemiyle ilgili net karşı çıkışlar söylerken, siz başkanlık sisteminin Türkiye'nin sonunu getirecek kirli bir hayal olduğunu söylüyorken tavır değişikliğin biz de anlayamamıştık. 16 Nisan'a kadar sizlerden destek alanlar 16 Nisan'dan sonra kendi yolunda yürüyecek. Siz yine o gün tivitler atarak durumu kurtaracağınızı mi sanıyorsunuz? Sizi Barzani'ye tercih etmelerine biz şaşırmadık. bu kadar kolay şaşıracaksanız nasıl oldu da yolunuzdan şaştınız. Sayın bahçeli şaşırdığını söyleyerek belki bizleri bugünlerde şaşırtabilir ama 16 sı akşamı vatandaş şaşmayacak. Bahçeli nin yaptığı hatadan ülkeyi uzak tutacak" şeklinde konuştu.

Bahçeli'nin 'kılıç artığı' sözlerine ilişkin olarak Özel, "Kılıç artığı ifadesi çok kirli, çok tehlikeli, birtakım katliamları, içinde mezhepçilik barındıran fevkalade tehlikeli bir ifade. Bir gazeteciye görüşü ne olursa olsun, Selvi'nin istediğini özgürce savunması bizim için temel meseledir. Eğer Selvi istediği gibi eleştiremeyecekse, yani 'katledilmeliydi, yaşamasını fuzuli görüyorum' diye bir açıklama son derece talihsizdir. Gazetecilere böyle bir sözü söylemeyi zul görürüz" ifadelerini kullandı.

Bahçeli'nin 'susarak destek' veriyor eleştirisine ilişkin olarak sorulan soruya Özel, "Sayın Genel Başkanımızın grup konuşmasını, Sayın Genel Başkanımızın o gün kullandığı ifadeler Sayın Bahçeli'nin değerlendirilmesine ihtiyaç değil. Bu noktada sadece ve sadece Sayın Devlet Bahçeli'yi kin, öfke ve nefret kusan konuşmalarıyla baş başa bırakmayı tercih ettik" diye cevap verdi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamalarına ilişkin olarak ise Özel şu değerlendirmeyi yaptı:

"Sayın Başbakan kendilerinin yaptığı ve araştırmacılara göre tarihin en büyük siyasi hatası olarak değerlendirilen 'hayır' verenler teröristtir ifadesini bize benzer şekilde çok zorlama yaptırmaya çalışmasın. 'Hayır' diyenler teröristtir diyerek herkesin kalbini kırdılar. Biz ilk günden beri söylüyoruz. Çıkan 'evet' oyları da 'hayır' oyları da kıymetlidir. 'Evet' veren de 'hayır' veren de bu ülkenin namuslu insanlarıdır. Anayasa değişikliğini savunamadıkları için başka şeyler yaratmaya çalışanlar evet cephesinin çaresizleridir. Bu ülke birdir, bütündür."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Devlet Bahçeli Özgür Özel Soma Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı?
title