Haberler

CHP Grup Başkanı Özel, grev yapan Sputnik çalışanlarını ziyaret etti

Güncelleme:

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, işten çıkarılan Sputnik çalışanları işe iade edilene kadar greve destek vereceklerini belirtti.

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, işten çıkarılan Sputnik çalışanları işe iade edilene kadar greve destek vereceklerini belirtti.

Özel, partisinin milletvekilleri Ensar Aytekin, Suat Özçağdaş, Ulaş Karasu ve Burhanettin Bulut ile Türkiye Gazeteciler Sendikasının (TGS) örgütlü olduğu Sputnik'in Ankara bürosu çalışanlarını ziyaret etti.

TGS'nin yetkili sendika olması nedeniyle Sputnik'te işten çıkarılan 4'ü Ankara'da, 20'si İstanbul'da 24 personel için düzenlenen greve destek verdiklerini belirten Özel, Türkiye'nin dört bir yanında sendikal mücadele verenlerin tam örgütlendikleri anda işten çıkarılmasının en büyük sorun olduğunu dile getirdi.

Özel, grev yapan gazetecilerin taleplerinin çok net olduğunu vurgulayarak, bu talepler gerçekleşene kadar CHP'nin desteğini sürdüreceğini bildirdi.

CHP'li Özel, şöyle devam etti:

"Grevin başından beri de yapıyoruz zaten ama buradan da ilan ediyoruz. Sputnik'in telefonlarına çıkmayacağız, sorularını cevaplamayacağız ve onlara kendi basın bültenlerimizi yollamayacağız. Bu haksızlığa sessiz kalırsak, bunu hem Sputnik sürdürecek hem de bu kötü örnek başka yerlere de sirayet edecek. Bunun için grevi kırmaya çalışan Sputnik'e, siyasetçiler demeç vermesinler, biz vermeyeceğiz. İnsanlar da bunların yaptığı haberleri okumasınlar ve tüketmesinler. En büyük destek budur. Biz üstümüze düşeni yapacağız. Türkiye toplumunu ve sözümüze değer veren herkesi bu mücadeleye destek vermeye çağırıyoruz."

Kaynak: AA / Politika

Özgür Özel Medya Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title