Haberler

CHP, Atatürk'ü Küçültüyor

Mehmet Ali Şahin, "Siz onu sadece kendi parti kalıplarınız içine hapsederseniz, Atatürk'ü küçültmüş olursunuz" dedi.

TBMM eski Başkanı, AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, CHP'nin Atatürk'ü küçülttüğünü öne sürerek, "Siz onu sadece kendi parti kalıplarınız içine hapsederseniz, Atatürk'ü küçültmüş olursunuz. Atatürk'ün bu ülkede dayandığı sevgi tabanı yüzde 25- 26 değil, yüzde 100'dür. Onu küçültemezsiniz, ona saygısızlık yapamazsınız" dedi.

Mehmet Ali Şahin, partisinin Karabük merkez ilçe kongresine konuştu. CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiraz'ın hükümetin Sivas ve Maraş olaylarıyla yüzleşmesi gerektiğine ilişxkin açıklamasını eliştirirken, özür dilemesi gerekenlerin o dönem ki iktidar olduğunu söyledi. Şahin, şunları söyledi:

"Siyasi yorumcular o olayın bir mezhep çatışması olduğunu söylerler. O zaman iktidar da kim vardı? Sayın Akkiraz'a soruyorum. Kim Başbakandı? Kim hükümetti? 1978'de CHP iktidar, Bülent Ecevit başbakan. Ecevit olayları değerlendirirken şöyle demiştir. 'Bu bir kontrgerilla hareketidir. Bu insanları kışkırtanlar perde arkasındaki bir takım güçlerdir.' O zaman kontrgerilla diyorduk, şimdi adına başka bir şey deniliyor. Dönemin İçişleri Bakanı İrfan Özaydınlı, Kahramanmaraş olaylarını sol örgütlerin çıkarttığını söylemişti. Bu CHP'li Bakan ertesi gün istifa etmek zorunda kaldı. Yerine Hasan Fehmi Güneş geldi. 1978'de iktidar biz değiliz ki, Başbakan Erdoğan değil ki, o zaman AK Parti yok ki. Akkiraz'a sesleniyorum; eğer özür dilemesi gereken birileri varsa yine sizsiniz."

Şahin, 1993 yılında Sivas'da da acı bir olayın meydana geldiğini, Madımak Oteli'nde 30'un üzerinde insanın hayatını kaybettiğini hatılatarak, "1993 yılından olan bu olaydan sonra o otel hep böyle kaldı. AK Parti geldi o oteli satın aldı ve orayı kültür merkezi haline getirdi" dedi. 1993 yılında Sivas olayları olduğunda iktidarda DYP ve SHP koalisyonunun bulunduğunu hatırlatan Şahin, "Başbakan yardımcısı kimdi, rahmetli Erdal İnönü, yani yine sol. Bize 'Özür dileyecek misiniz?' diyenlere söylüyorum, özür dileyecek birisi varsa sol iktidarlardır" diye konuştu.

CHP, ATATÜRK'Ü KÜÇÜLTÜYOR

CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce'nin 9 yıldır AK Parti iktidarını

deviremedikleri ve iktidara gelemedikleri için Atatürk'ten özür dilediğini hatırlatan Şahin, şöyle devam etti:

"İnce, sizi iktidar yapacak, rahmetli Atatürk ve İnönü değil, bu millet sizi

iktidar yapacak. Siz bu millete kendinizi kabul ettirememişseniz, bu milletle

sürekli kavga ediyorsanız, bu millette sizi beğenmiyor ve iktidara getirmiyorsa,

kabahati niye başkalarında arıyorsunuz da kendinizde aramıyorsunuz. Atatürk de

İnönü de tarihe mal olmuş kişilerdir. CHP sürekli bir hata yapıyor. Atatürk'ün partisi olduğunu söylüyor. CHP kuruluşunda Atatürk yer almış olabilir ama

Atatürk bu millete mal olmuştur. Siz onu sadece kendi parti kalıplarınız içine

hapsederseniz Atatürk'ü küçültmüş olursunuz. Atatürk'ün bu ülkede dayandığı sevgi

tabanı yüzde 25- 26 değil, yüzde 100'dür. Onu küçültemezsiniz, ona saygısızlık

yapamazsınız." - Bolu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title