Haberler

CHP Adayı Aras, 'Şeffaf' Belediyecilik Sözünün Altına İmza Attı

Bodrum'da artık hesap soran bir halk istediğini her söyleminde dile getiren CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras, Uluslararası Şeffaflık Derneği'nin hazırladığı "Yerel Yönetim Şeffaflık Taahütnamesi"ni canlı yayında imzaladı.

Bodrum'da artık hesap soran bir halk istediğini her söyleminde dile getiren CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras, Uluslararası Şeffaflık Derneği'nin hazırladığı "Yerel Yönetim Şeffaflık Taahütnamesi"ni canlı yayında imzaladı.

Halikarnas Radyo'da Nuran Yüksel'in hazırlayıp sunduğu programda Bodrum için tarihi bir an yaşandı. CHP'nin İstanbul, Ankara ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adaylarından sonra Bodrum Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras da Uluslararası Şeffaflık Derneği'nin hazırladığı taahhütnameye imza atarak, göreve geldiği taktirde "şeffaf, katılımcı, kapsayıcı bir belediyecilik" anlayışı için tüm Bodrum halkına söz verdi.

Seçim çalışmalarımın en anlamlı günü

Her söyleminde ısrarla "Bodrum'da artık hesap soran bir halk istiyorum. Çünkü ben hesap veren katılımcı ve kapsayıcı bir yönetim anlayışı içinde olacağım" diyen CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras canlı yayında taahhütnamenin tüm şartlarını okudu ve imzaladı. Sözlerine, İstiklal Marşı'nın kabulünün 98'inci yıldönümü vesilesiyle Mehmet Akif Ersoy ve tüm şehitlerimizi yad ederek başlayan CHP Adayı Aras, geçtiğimiz yıl elim bir kazada kaybettiğimiz Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Altındağ'ı da rahmetle yad etti.

Bugün, seçim çalışmalarının en anlamlı anlarından birini yaşadığını belirten Ahmet Aras, "Bu taahhütnameyi imzalayarak, Bodrum'u kamunun denetimine açıyorum. Seçilmem durumunda belediyenin tüm faaliyetleri, işlemleri, kamuoyu ve halkın denetimine açık olacak, şeffaf olacak." diye konuştu. Ahmet Aras, "Yerel yönetimde bütün mesele kamu kaynaklarının nasıl kullanıldığını şeffaf biçimde ortaya koyabilmektir. Derneğe bu hassas davranışları için teşekkür ediyorum ve Bodrum halkının imza attığım bu taahhütnameyi duymasını istiyorum" diyerek, taahhütname şartlarını canlı yayında tek tek okudu.

Aras, bugün aynı zamanda geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Altındağ'ın da ölüm yıldönümü olduğunu hatırlatarak kendisini de özlemle ve rahmetle andığını ifade etti.

Dürüst siyaset özlemi içinde olan herkes adına teşekkür

Küresel düzeyde 90'dan fazla ülkede faaliyet gösteren Uluslararası Şeffaflık Derneği'nin yönetim kurulu üyesi Avukat Selçuk Argun da amaçlarının kamu kurumlarının şeffaf, denetlenebilir, izlenebilir ve kontrol edilebilir faaliyet göstermesini sağlamak olduğunu belirtti.

Program yapımcısı Nuran Yüksel ise "Bugün Bodrum'da dürüst, şeffaf bir yönetim anlayışını önemseyen, siyasal iradeye ve kamuoyuna örnek olacak tarihi bir sözleşmeye tanıklık ettik. Umarım bu anlayış tüm Türkiye'ye yayılır ve tüm adaylar Sayın Ahmet Aras'ın gösterdiği duyarlılığı ve vizyonu gösterirler. Ben dürüst siyaset özlemi içinde olan tüm yurttaşlar adına kendisine teşekkür ediyorum" diye konuştu. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Politika Haberler

Bakmadan Geçme

24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki!
title