Haberler

"Bu Sorunu Çözmezsek Asıl Ülke Bölünür"

Güncelleme:

AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, barış sürecine karşı olanların kanın durmasından neden rahatsız olduğunu ileri sürdü.

AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, barış sürecine karşı olanların kanın durmasından neden rahatsız olduğunu anlamadığını belirterek, "Bu sorunu çözmezsek asıl ülke bölünür" dedi.

AK Parti Gazipaşa İlçe Teşkilatı'nın Nisan Ayı Danışma Meclisi toplantısına katılan AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, barış sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Barış sürecini "Analar ağlamasın" süreci olarak nitelendiren Samani, "Bu sürecin adı bu ülkede bundan sonra çocuklar yetim kalmasın sürecidir. Bu sürecin adı çocuğunu askere gönderen annelerin endişe duymaması sürecidir. Ülkenin doğusunu, batısını, kuzeyini, güneyini kardeş ilan edecek bir süreçtir bu. 30 yıldır 300 milyar dolar kaynak kaybettiğimiz bir ortamda artık bu kaynakları bu ülkenin kalkınmasına harcama sürecidir. Türkiye'yi dünyadaki ilk beş ekonomi arasına sokma sürecidir. 500 milyar dolar ihracatı yakalama sürecidir. 2023 hedeflerine ulaşma sürecidir bu süreç. Tarımda ülkemizi ilk beş ülke arasına sokma sürecidir. Tarımsal ihracatı 40 milyar dolara çıkarma sürecidir. Bu sorunları aşamazsanız bunların hiçbirini yapamazsınız. Ben şunu anlamıyorum. Birileri bu kanın durmasından neden rahatsız oluyor? Neden korkuyorlar? Anaların ağlamamasından neden korkuyorlar? Şehit cenazelerinin gelmemesinden neden korkuyorlar? Bu sürece karşı olanların bu sorulara cevap vermeleri gerekiyor. Bu ülkede ne zaman ki bir şeyler yolunda gittiğinde suni krizler ve düşmanlar oluşturdular. 80 öncesi 'Türkiye'ye komünizm geliyor' dediler. 80 sonrası ise 'irtica geliyor' dediler. Baktılar bunlar olmadı, şimdi de 'ülke bölünüyor' diyorlar. Yahu sorun çözülerek ülkenin bölündüğü ne zaman görülmüş? Sorunu çözemezseniz ülke bölünebilir. Ben doğu illerine sürekli gidiyorum. Oralarda kimsenin böyle bir endişesi yok. Kimsenin böyle bir talebi yok. Genel başkanımız yola çıkarken ne dedi? Tek vatan, tek millet, tek devlet, tek bayrak. O gün ne dediysek, şimdi de onu diyoruz. Eğer bu sorunu çözemezseniz sıkıntı olur. Herkesin doğuda yüzü gülüyor. 'Bu ülke kurulurken birlikte savaştık, birlikte inşa ettik bu ülkeyi' diyorlar. Bu sorunu da birlikte çözelim diyorlar. Her iki tarafta da art niyetli insanlar olabilir. Bu ülke bu uğurda büyük bir inanç ortaya koymuştur. İnşallah birlikte çözeceğiz. Artık verdiğimiz vergiler bu sorun için harcanmayacak. Bize hizmet olarak geri dönecek" dedi.

Samani, konuşmasının ardından Alanya'da bir cami açılışına katılmak üzere toplantıdan ayrıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Hüseyin Samani Ak Parti Gazipaşa Antalya Politika Güncel Haberler

title