Haberler

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık Aksaray'da

Işık: "İthal ettiğimiz her ürünün üretimini arzu ediyoruz.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "İthal ettiğimiz her ürünün üretimini arzu ediyoruz. Bununla ilgili destekler veriyoruz. Şu anda arzu ettiğimiz yeni yerli telefon. Buna destek verecek babayiğit arıyoruz" dedi.

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Aksaray'a gelen Işık, Vali Şeref Ataklı'yı makamında ziyaret etti. Işık, burada yaptığı konuşmada, ziyaret etmekten memnuniyet duyduğu Aksaray'ın, AK Parti iktidarıyla yoğun şekilde yatırım aldığını belirtti.

Bu yatırımlarla Aksaray'ın bölgesinde sanayi merkezi haline geldiğini vurgulayan Işık, "İnşallah önümüzdeki süreçte Aksaray daha fazla sıçrama yapacaktır. Lastik firmalarının buraya olan yatırımını önemsiyoruz. Bu noktada organize sanayi bölgemizin gelişimiyle yatırımcıların önünün açılması noktasında, biz bakanlık olarak her zaman yanınızda olacağız. Bu noktada desteğimizi veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz" diye konuştu

Türkiye'deki herkesin iş sahibi olması gerektiğini belirten Işık, Aksaray bölgesinde bir sanayi merkezi oluşturma azim ve kararlılığının heyecan verici olduğunu dile getirdi.

Ar-Ge odaklı üniversite

Aksaray'ın en önemli kazanımlarından birisinin de üniversite olduğunu anlatan Işık, şunları kaydetti:

" Aksaray'da üniversite kurulmasından itibaren gelişimin daha da arttığını biliyoruz. Diğer yatırımlarla Aksaray bir şekilde ilerliyor. Son dönemdeki eğitim başarısı da dikkatimi çekiyor. Bunu da önemsiyoruz. Bu anlamda özellikle üniversitenin daha Ar-Ge odaklı bir üniversite olmasını arzu ediyoruz. Buradaki sanayiyi hem sürükleyecek hem de sanayinin sorunlarını daha fazla inisiyatif alacak bir üniversite mantalitesinin gelişmesini de önemsiyoruz. Bu noktada bakanlık olarak, üniversite-sanayi işbirliğini destekliyoruz ve üniversitemizin bu noktada daha gayretli olmasını, doğrusu bekliyoruz. Aksaray'a bu yakışır. Bu noktada da arkadaşlarımızın yaptığı çalışmalara destek vermeyi arzu ediyor."

Işık, daha sonra valilik binası etrafındaki esnafı ziyaret ederek, vatandaşların taleplerini dinledi.

Yerli telefon

Bir gazetecinin "Yerli otomobilin üretimi için bir babayiğit bulunduğunu açıklamıştınız. Bu babayiğit kim?" sorusu üzerine Işık "Bu babayiğidin adını burada açıklarsak olmaz. Son değerlendirmeleri yapacağız. İthal ettiğimiz her ürünün üretimini arzu ediyoruz. Bununla ilgili destekler veriyoruz. Şu anda arzu ettiğimiz yeni yerli telefon. Buna destek verecek babayiğit arıyoruz" ifadelerini kullandı. - Aksaray

Kaynak: AA / Politika

Şeref Ataklı Fikri Işık Ak Parti Aksaray Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title