Haberler

Bdt Liderleri Duşanbe'de Bir Araya Geldi

Sovyet Bloğu’ndan ayrılan ülkelerin kurduğu Bağımsız Devletler Topluluğu liderleri, Tacikistan’ın başkenti Duşanbe’de bir araya geldi.

Sovyet Bloğu'ndan ayrılan ülkelerin kurduğu Bağımsız Devletler Topluluğu liderleri, Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'de bir araya geldi.

Sovyet Bloğu'nun dağılmasından sonra bağımsızlıklarını kazanan ülkelerin oluşturduğu Bağımsız Devletler Topluluğu'nun liderleri, Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'de gerçekleştirilen zirvede bir araya geldi. Zirveye ülkelerini temsilen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev, Beyaz Rusya Devlet Başkanı Alexander Lukashenko, Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev, Kırgızistan Devlet Başkanı Sooronbay Jeenbekov, Moldova Devlet Başkanı Igor Dodon, Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahman, Özbekistan Devlet Başkanı Şevket Mirziyoyev ve Türkmenistan Başbakan Yardımcısı Purli Agamyradov katıldı.

Zirvede gerçekleştirilen ortak oturumda ülkeler aralarındaki sosyal, ekonomik, politik meseleleri değerlendirildi. Zirve kapsamında Rusya Devlet Başkanı Putin, Kırgızistan ve Tacikistan devlet başkanları ile ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

Öte yandan gerçekleşen imza töreninde Putin'in zaman zaman elinde bulunan Rus yazar ve şair Aleksandr Puşkin'in Yevgeniy Onegin adlı eserini incelemesi dikkat çekti. - DUŞANBE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Tacikistan Duşanbe Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title