Haberler

BDP'li Vekil'den 1 Kasım Tehdidi!

Güncelleme:

BDP'li Karabaş, "1 Kasım'dan İtibaren Büyük Şiddet Olayları Yaşanabilir" Dedi.

BDP Bitlis Milletvekili Mehmet Nezir Karabaş, "PKK'nın ateşkesi 31 Ekim'de sona erecek. Önümüzde kısa bir süre kaldı. Bu sürenin barışa yönelik değerlendirilmesi gerekir. Aksi halde 1 Kasım'dan itibaren büyük şiddet olayları yaşanabilir. Hükümet bu süreci barışa yönelik değerlendirmelidir" dedi.

BDP Yalova İl Başkanlığı'nın düzenlediği "Demokrasi ve Çözüm Şöleni" Gülhan Düğün Salonunda gerçekleşti.

Sanatçı Rojda, Grup Koma Sozda ve Sipan'ın da sahne aldığı gece, yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleşti. "Demokrasi ve Çözüm Şöleni"nde BDP'liler kürtçe söylenen şarkılara eşlik ederek halay çektiler.

Geceye katılan BDP Bitlis Milletvekili Mehmet Nezir Karabaş bir konuşma yaptı. Konuşmasının ilk bölümünü Kürtçe yapan Karabaş, ikinci bölümünde ise Türkçe konuşarak, barışa uzanan ellere karşılık verilmesini istedi. Karabaş, BDP olarak, 2011 yılında yapılacak milletvekili seçim çalışmalarına başladıklarını, her türlü anti-demokratik uygulamalara, seçim kanunun barajlarına rağmen 2007 seçimlerinden çok daha güçlü olarak TBMM'ye gireceklerini söyledi.

Karabaş, "Ne yaparlarsa yapsınlar Kürt halkının mücadelesini engelleyemeyecekler. 90 yıldır süren inkar politikalarına ve her türlü baskılara boyun eğmeyen, boyun eğmediği gibi bedel ödeyen halkımız, 2011 seçimlerinden daha güçlü çıkacaktır. Çünkü artık, hiçbir şey eskisi gibi değil, Türkiye'de artık eski Türkiye değil" dedi.

Savaşın durması, kanın akmaması için, herkese büyük sorumluluklar düştüğünü söyleyen Karabaş, "PKK'nın ateşkesi 31 Ekim'de sona erecek. Önümüzde kısa bir süre kaldı. Bu sürenin barışa yönelik değerlendirilmesi gerekir. Aksi halde 1 Kasım'dan itibaren büyük şiddet olayları yaşanabilir. Hükümet bu süreci barışa yönelik değerlendirmelidir" diye konuştu.(ANKA)

(FK/ÖMR)

Kaynak: ANKA / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title