Haberler

BBP'den Medet Ünlü'nün Şehit Edilmesine Tepki

Güncelleme:

BBP Bursa İl Başkanı Ömer Ünsal, Çeçenistan Cumhuriyeti İçkerya Türkiye Fahri Konsolosu Medet Ünlü'nün şehit edilmesini kınadı.

Büyük Birlik Partisi Bursa İl Başkanı Ömer Ünsal, Çeçenistan Cumhuriyeti İçkerya Türkiye Fahri Konsolosu Medet Ünlü'nün şehit edilmesini kınadı.

Bu gibi önemli kişilerin yeterince korunmadığını ileri süren Ünsal, "Türkiye'yi birileri açık operasyon alanı ilan etmiş. Ellerini kollarını sallayarak bir insanı rahatlıkla öldürebiliyor. Bu suikast konusunda hükümetimizin üzerine düşeni yapması lazım. Çeçen asıllı kardeşlerimize karşı yapılan bu suikastların sayısı gün geçtikçe artmasına rağmen hükümet bu konuyla ilgili en ufak bir tepki vermiyor. Bunu yapan ülke belli olmasına rağmen, göz göre göre vatandaşlarımız eli kanlı katiller tarafından şehit edilmekte" dedi.

Alperenlerin Çeçen davasının her zaman yanında olduğunu söyleyen Ünsal, "Şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu'nun yakın dostu olan ve Çeçenistan davasının önde gelen şahsiyetlerinden Medet Ünlü ve arkadaşları tek tek şehit edilmektedir. Katiller bağımsız Çeçen davasını akamete uğratmak için her şeyi yapmaktadır. Tehdit edilen ve öldürülen Kuzey Kafkasyalı bu insanlar Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşıdır. Amerikalı Sierra öldürüldüğünde 200 kişilik özel ekip kurup ülkeyi ve istihbaratını ayağa kaldıranlardan aynı hassasiyeti Çeçen halkını terörizmle bağdaştırmak isteyenlere karşı da bekliyoruz. Artık ülkemizde yabancı istihbarat kurumlarının katilleri kendi vatandaşlarımıza resmen operasyon yapıyor, biz ise buna ses çıkaramıyoruz" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Büyük Birlik Partisi Çeçenistan Ömer Ünsal Politika Güncel Haberler

title