Haberler

Baykal'ın Mayın Hassasiyeti

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Türkiye -Suriye Sınırındaki Mayınların Temizlenmesiyle İlgili, Halktan Destek İstedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Türkiye-Suriye sınırındaki mayınların temizlenmesiyle ilgili, halktan destek istedi ve "Türkiye'nin sahipsiz olmadığını dünyaya göstermemiz lazım. Bu hükümetin yakasına yapışın, mayınlı arazilerin temizlenmesine dair kanununun Meclisten çıkmasına izin vermeyin" dedi.

Yüksek Seçim Kurulunca 29 Mart 2009'da yapılan seçimlerin iptal edildiği ve 7 Haziranda seçimlerin yeniden yapılacağı Adıyaman'ın Besni ilçesine bağlı Çakırhöyük beldesini ziyaret ederek halka seslenen Baykal, TBMM'de görüşmeleri süren mayınlı arazilerin temizlenmesine dair kanuna değindi.

Baykal, 216 bin dönümlük arazide 600 binin üzerinde mayının temizleneceğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Şimdi 510 kilometre boyunca mayın döşenmiş olan bu alandan mayınların kaldırılması işini bir yabancı ülkenin şirketine veriyorlar. Bu şirket, 44 yıllığına mayınları temizledikten sonra bu araziyi de kullanacak. Üstelik de bu iş için İsrail'i ve İsrailli bir firmayı seçiyorlar. Dünyada bu işin bu şekilde yapıldığına dair bir tane örnek yok. Bu mayınları bu bölgeye biz koyduk, TSK koydu, yine biz temizleriz. 510 kilometrelik sınır, bir yabancı ülkeye emanet edilebilir mi? Bunun bir anlamı var mı? Üstelik bu sınır, Orta Doğu'ya açılan bir sınır. Karışık olan bir bölgenin sınırı. Bunun akılla mantıkla izah edilmesi mümkün mü?"

Bu işte vebalin milletvekillerinin omuzunda olduğunu, ancak milletvekillerine destek veren milletin de sorumluluğu bulunduğunu vurgulayan Baykal, halkın bu yasanın çıkmasına izin vermemesini isteyerek şöyle devam etti:

"Bu iktidarın yakasına yapışın. Bu işe engel olun. Bu kanunun çıkartılmasına izin vermeyin. İktidar sahipleri gözlerini karartmış, 'illa çıkartacağız' diyorlar. Çıkartılsa bile bu kanunun uygulanmasına izin vermeyin. Buna izin vermeyeceğiz."

Baykal, ABD'nin, Irak'ı işgali öncesi ABD askerlerinin Türkiye'ye konuşlanmasıyla ilgili tezkerenin TBMM gündemine geldiği dönemi anımsatarak, "1 Mart'ta bizler buna izin vermedik. Yine izin vermeyeceğiz" vurgulamasında bulundu.

Kaynak: AA / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title