Haberler

Barroso, Thorning-Schmidt ile görüştü -

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, Danimarka Başbakanı Helle Thorning-Schmidt ile görüştü.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, Danimarka Başbakanı Helle Thorning-Schmidt ile görüştü.

Başbakan Thorning-Schmidt, Euroscience Open Forum için Danimarka'nın başkenti Kopenhag'a gelen AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ile Başbakanlık resmi konutu Marienborg'daki çalışma yemeğinde bir araya geldi.

Toplantının ardından basın mensuplarına açıklama yapan Thorning-Schmidt, Barroso ile önemli bazı konuları ele aldıklarını bunların içinde AB'de önümüzdeki yıllar için yapılacak görevlendirmelerin de olduğunu söyledi. Barroso ile Ukrayna'daki mevcut durumu da ele aldıklarını belirten Schmidt, kendileri için çok verimli bir toplantı olduğunu ifade etti.

AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ise Euroscience Open Forum için geldiği Kopenhag'da Thorning-Schmidt ile bir görüşme yaptıklarını ifade ederek bu toplantıda Ukrayna gündeminin çok önemli konularıyla ilgili pozisyonlarını ve yanı sıra AB'nin bu hafta yapılacak toplantısını değerlendirdiklerini bildirdi.

AB'de izlenecek ekonomi politikası konusunda da değerlendirme yaptıklarını ifade eden Barroso, Danimarka'nın AB'yi daha rekabetçi hale getirecek ekonomik reformları izlemeyi vaat ettiğini hatırlatarak Danimarka'nın bütçe açığı konusunda başarılı bir çıkış yaptığına işaret etti.

Ekonominin dışında ayrıca enerji güvenliği gündemi ile Ukrayna ve Rusya'daki durumu görüştüklerini belirten Barroso, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ile yaptığı görüşmelerle ilgili olarak düşüncelerini Schmidt'e anlattığını aktardı. Barroso, Ukrayna'da ateşkese bağlı kalınacağı ve mantıklı bir işbirliği ile müzakereye girişilebileceğini umduklarını söyledi.

- AB'deki üst görevlere atama spekülasyonları

Daha çok Danimarka Başbakanı Thorning-Schmidt'in AB'deki bir üst göreve getirileceği konusunda yapılan spekülasyonların sorulduğu Jose Manuel Barroso, "Kişisel görüşüme göre Thorning-Schmidt, Danimarka'da iyi bir başbakanlık yapmıştır. Kendisinden bunu sürdürmek istediği izlenimi edindim" dedi.

Thorning-Schmidt'in AB'deki bir üst görev için hangi özelliklere sahip olduğunun sorulması üzerine ise Barroso gülümseyerek "Birçok özelliklere sahip, Helle Thorning-Schmidt ile yıllarca birlikte çalıştığımız için bunu teyit edebilirim" diye konuştu.

AB'nin 26-27 Haziran'da yapılacak zirve öncesi adı AB Komisyonu Başkanlığı için geçen Danimarka Başbakanı Helle Thorning-Schmidt, 19 Haziran'da Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Berlin'de görüşmüş, Merkel görüşmenin ardından "Danimarka Başbakanı, mükemmel bir başbakan. Ülkesindeki görevini çok sevdiği izlenimini edindim" demişti. Thorning-Schmidt'in, Hollande'ın davetlisi olarak 21 Haziran'da katıldığı AB'ye üye ülkelerin sosyal demokrat liderler toplantısından sonra açıklama yapan Hollande da, sosyal demokrat liderlerin, Jean Claude Juncker'in adaylığına destek verilmesi konusunda anlaşma sağladığını açıklamıştı.

Kaynak: AA / Politika

Helle Thorning Schmidt Jose Manuel Barroso Avrupa Birliği Danimarka Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title