Haberler

Bakan Özhaseki'ye kameralar önünde açıkça soruldu: İliç'e neden günler sonra geldiniz?

Güncelleme:

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, günler sonra maden faciasının yaşandığı İliç'e giderek çalışmalar hakkında bilgi verdi. Soru-cevap kısmında Bakan Özhaseki'ye "İliç'e neden günler sonra geldiniz?" sorusu da yöneltildi. Özhaseki bu soruya, "1 ay kadar önce 8 saat süren bir operasyon geçirdim. Olayın olduğu gün 2 saatlik bir operasyon daha geçirdim. Gelmeme nedenim özel sağlık sorunlarım. Özür dilemem gerekirse bütün kamuoyundan özür dilerim" yanıtını verdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı Mehmet Özhaseki'nin Anagold'a ait altın madeninde meydana gelen faciadan günler sonra bölgeye giderek yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

"NEDEN GÜNLER SONRA GELDİNİZ?"

Bugün diğer bakanlarla birlikte facianın yaşandığı bölgede kameralar karşısına geçen Özhaseki'ye "İliç'e neden günler sonra geldiniz?" sorusu da yöneltildi.

"GELMEME NEDENİM ÖZEL SAĞLIK SORUNLARIM"

Bakan Özhaseki bu soruya, "1 ay kadar önce 8 saat süren bir operasyon geçirdim. Olayın olduğu gün 2 saatlik bir operasyon daha geçirdim. Narkozun etkisinden kurtulduktan sonra anbean olayları takip ettim. Gelmeme nedenim özel sağlık sorunlarım. Özür dilemem gerekirse bütün kamuoyundan özür dilerim" yanıtını verdi.

Bakan Özhaseki'nin açıklamalarından satırbaşları;

"Uzman arkadaşlarımızla birlikte ve donanımlarımızla birlikte olayın olduğu günden itibaren yakından takip ediyoruz. İlk anda toprağın nehir ile buluşmasını kesmek gerekiyordu. Bu toprağın güvenli bir yere nakli için gerekli çalışmaları yaptılar. Bu toprağın herhangi bir şekilde insan sağlığına zararı var mı gibi sorulara cevap bulabilmek açısından 9 noktadan örnek alıyorlar ve laboratuvarlarda inceliyorlar.

"HER GÜN NUMUNE ALINIYOR"

Ekiplerimiz tehlikeli atıklara yönelik her gün numune alıyorlar. Şu ana kadar zehirli bir atığa saptanmadı. 2008'de ilk ÇED raporu alınmış. Aradan geçen zaman süre içinde aralıklarla genişletme gibi bir takım ÇED raporundaki yenilenmeler söz konusu olmuş. ÇED raporu için başvurulduğunda uzunca bir süre var.

"ARKADAŞLARIMIZ 135 DENETİM YAPMIŞLAR"

ÇED raporu için bazen 20'den fazla kamu kuruluşuna tek tek soruluyor. İstenilen ne kadar şart varsa getirildiğine emin olunduğunda izin veriliyor. Arkadaşlarımız şu ana kadar bu bölgede 135 denetim yapmışlar. En son 2022 ortalarında kapatma kararı vermişler en ağır para cezası vermişler ve savcılığa suç duyurusunda bulunmuşlar. O günden sonra neredeyse hemen her gün uğrayarak çevreye zarar veriliyor mu diye ölçümler yapmaya devam etmişler. Adli ve idari boyutta inceleniyor."

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Politika

İklim Değişikliği Mehmet Özhaseki Operasyon Hukuk Politika Güncel Haberler

Netanyahu'yu evinde ağırlayan Trump: Başkan seçilmezsem 3. Dünya Savaşı çıkar

Netanyahu'yu evinde ağırlayan Trump: Başkan seçilmezsem 3. Dünya Savaşı çıkar

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
Herkes pijamaya benzetti! Vakko'nun olimpiyata giden sporcularımız için tasarladığı kıyafete tepkiler çığ gibi

Herkes pijamaya benzetti! Vakko'nun olimpiyata giden sporcularımız için tasarladığı kıyafete tepkiler çığ gibi

500

Yorumlar (33)

İlhan Fırat:

Adamda suç yokki . Suç onu seçen seçmende. Seçmen düşünemiyorki seçtiği kişi düşünsün.

327
69
yanıtYanıtla
haksız mıyım:

sen kim eoy verdin ilhan? 74 yaşında merdivene ters binen, mutfakta patetes soyan hacıya mı:)))

yanıt106
yanıt140
Mustafa Özer:

Amerika başkanı 18 yaşında…? İ

yanıt58
yanıt41
Vatansever:

Zannedersin ki partinin yüzde yüzü 60-70 yaşında%5'lik onluk kesilim belli bir yaş üzerinde olabilir evet ama sonuçta akıl Vali durumu yitirmediği müddetçe Bence görev yapmasına bir sakınca yok Sonuçta tecrübeli bir isim Ona kalırsa Amerika başkanı kaç yaşında Ama halk yine seçiyor Şimdi sen Amerikalıların hepsine cahil mi demek istedin

yanıt10
yanıt33
Htc Ergdn:

Birileri gibi kayak tatilinde değilmiş adam operasyon geçirmişte gelememiş,sırf konuşmak için konuşmayın adam hastalığı için bile özür diliyo pişkince benimde tatile ihtiyacım var çocuklarımın bu vakitlerini kaçıramam demiyo,düşünmesi gerekn biz değiliz sensin

yanıt3
yanıt3
Mehmet Vatandaş:

Htc Ergdn: facia 13 şubatta, zatı muhterem 14 şubatta bir toplantıya katılıyor 19 şubatta başka bir ilde bir törene katılıyor ve nihayet 21 şubatta facianın gerçekleştiği yere gelebiliyor. Fazla söze gerek yok isteyen istediğine inanabilir

yanıt2
yanıt0
Ah be:

Son 20 senede kac tane deprem veya büyük facialar oldu, her zaman gec veya hic gelmediler. 20 seneden sonra daha hala anlamiyan varsa, allah akir fikir versin.

173
60
yanıtYanıtla
Selim Güler:

Depremde ve felaketlerde uzman kurtarma ekipöerimiz var önceden insanlar kendi kendine kurtariyordu bunlari unuttunmu kardes? Bizim bazi nankör kesim vsrki yemin ederimki bunlara yardim etmem.Hükümetimiz o kadar iyiki bu nankörleri yardim ediyorlar.Baska partiye oy verebilirsin nankör olmayacaksiniz

yanıt39
yanıt104
Mehmet Vatandaş:

Selim Güler: yine sallamışsın. 20 sene önceki depremlerde de arama kurtarma ekipleri vardı. Bak ben sana geçen seneki depremi hatırlatayım. Her depremde arama kurtarmanın vaz geçilmezi olan Zonguldak maden işçisi ve askeriyenin istihkam birlikleri ne zaman sahaya indi? sende herhangi bir partiye oy verebilirsin ama yalan yazmayacaksın:)

yanıt87
yanıt19
Ebu Huzeyfe:

Reisi seviyoruz ama gençler dururken bu ihtiyara yol verin gidip dinlensin adam hasta zaten ! Aklı başında genç akıllı bir çok insanımız var onlara şans verilsin

50
66
yanıtYanıtla
Tüm 33 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title