Haberler

Ardahan İl Seçim Kurulu, seçimlerin yeniden yapılmasına gerek olmadığına karar verdi

Güncelleme:

CHP'nin 174 oy farkla kazandığı Ardahan'da İlçe Seçim Kurulu, seçimlerin tekrarlanmasına karar vermişti. CHP'nin itirazını değerlendiren İl Seçim Kurulu, itirazı kabul etti ve seçimlerin yeniden yapılmasına gerek olmadığına karar verdi.

Ardahan'da mevcut başkan ve CHP adayı Faruk Demir'in kazandığı seçim, AK Parti yönetiminin itirazını değerlendiren İlçe Seçim Kurulu tarafından iptal edilmişti. CHP'nin seçim yenileme kararının iptali için başvurusu olumlu değerlendirildi.

AK PARTİ ADAYI 174 OY FARKLA KAYBETTİĞİ SONUÇLARA İTİRAZ ETTİ

31 Mart yerel seçimlerinde Ardahan'da AK Parti ve AK Parti arasında kıyasıya bir rekabet yaşandı. Sandıkların yüzde yüzünün açılmasının ardından CHP'nin adayı Faruk Demir yüzde 45.06, AK Parti'nin adayı Yunus Baydar ise yüzde 43.51 oy aldı.

AK Parti Ardahan Belediye Başkan adayı Yunus Baydar, CHP'li Faruk Demir'in 174 oy farkla kazandığı seçim sonuçlarına itiraz etti. Demir, İlçe Seçim Kurulu'na seçimin yenilenmesi ya da sandıkların tekrar sayılması için müracaat etti.

Ardahan İl Seçim Kurulu, seçimlerin yeniden yapılmasına gerek olmadığına karar verdi

İLÇE SEÇİM KURULU'NDAN SEÇİMLERİN YENİLENMESİ KARARI

Ardahan İlçe Seçim Kurulu, 31 Mart'ta kent genelinde yapılan belediye başkanlığı seçimlerinin yenilenmesine karar verdi.

CHP KARARIN İPTASLİ İÇİN İL SEÇİM KURULU'NA İTİRAZ ETTİ

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) adayı Faruk Demir, "Bu karar kesinleşmiş değil. Yarın İl Seçim Kurulu'na itiraz edeceğiz. İtirazların somut hiçbir dayanağı yok. Bu durum, tıpkı Mart 2019'daki İstanbul seçimlerine yapılan itiraza benziyor. Olur da İl Seçim Kurulu da aynı yönde karar verirse bu kez Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvuracağız" dedi.

Ardahan İl Seçim Kurulu, seçimlerin yeniden yapılmasına gerek olmadığına karar verdiFaruk Demir

İL SEÇİM KURULU, CHP'NİN İTİRAZINI KABUL ETTİ

Ardahan İl Seçim Kurulu, CHP'nin seçim yenilememe kararının iptali için yaptığı itirazı kabul etti ve seçimlerin yeniden yapılmasına gerek olmadığına karar verdi.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Ardahan Politika Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak?
500

Yorumlar (7)

Perwer:

En başta verilmesi gereken karar buydu.

94
7
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

ak parti seçim kurullarının yardımıyla bir çok ilçede hakkı olmayan yerleri aldı bu mübarek gecede Allah korkusu olan bir müslüman bu yapılan helalmi başkasının hakkını yedimmi diye düşünür

yanıt0
yanıt3
Hek Tor:

İl seçim kurulları neyse ney de, Yüksek Seçim Kurulu'nun muhalif seçilmiş belediye başkanları aleyhindeki iptal başvurularını reddetmesi pek inandırıcı gelmiyor bana... Bir oyun gibime geliyor; hani, bakın YSK nasıl da bağımsız ve adaletli davranıyor, hani hükümet YSK'ya talimat vermeyip nasıl da demokrasiye saygısı var.... misalinden hani.

yanıt2
yanıt1
Zeki Anti:

Çocuk oyuncağı mı bu bir itirazda kabul görüp diğer itirazda da haklı görülüp değiştirilmesi. Hangisi doğruysa onu yapın. Bütün iş bilmezleri hukukçu yapmalarının sonu bu olsa gerek muhtemelen uzaktan eğitim sonucu hukukçu olanlardan bunlar.

57
6
yanıtYanıtla
anti mizantropist:

Ülke demokrasisi adına çok ciddi bir sorun var, AKP nin yaptığı il ilçe seçim kurul hakimleri artık gönüllülük veya atama ile kuruluyor, 25 yaşında hakim karar veriyor, eskiden en yaşlı hakim sözü geçerdi ve hakim üzerinde baskı kurulamazdı ama artık işler değişti, bu ülke birlik beraberlik ve demokrasi adına çok büyük bir tehlikedir; AKP seçim kurullarında yargıç atama uygulamalarındaki yaptığı hatayı düzeltip derhal eski sisteme dönmelidir; bu ülkenin demokrasi ayarları ile oynamayın.

6
1
yanıtYanıtla
Gam sız:

Çaldıkları beş belli o yüzden sesleri çıkmıyor CHP lilerin

0
6
yanıtYanıtla
Cemalettin Doğan:

Ziyaaa

yanıt1
yanıt0
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title