Haberler

Ankara'da Filistin'e Destek Yürüyüşü Düzenlendi

Güncelleme:

Ankara'nın Çankaya ilçesinde sivil toplum örgütleri tarafından Filistin'e destek yürüyüşü düzenlendi. Yüzlerce kişi Filistin bayrakları ve dövizlerle yürüyerek İsrail'in işgal politikalarını protesto etti.

Ankara'da Filistin'e destek yürüyüşü

ANKARA - Ankara'nın Çankaya ilçesinde Filistin'e destek amacıyla yürüyüş düzenlendi.

Ankara'nın Çankaya ilçesinde sivil toplum örgütleri tarafından Filistin'e destek yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüş Kocatepe Cami'nde başladı. Kocatepe Cami'nde toplanan yüzlerce kişi Mithatpaşa caddesi üzerinden Sıhhiye istikametine yürüdü. Yürüyüşte Filistin bayrakları ve meşaleler yer aldı. Yürüyüşün ardından eylemciler Mithatpaşa caddesi ile Atatürk bulvarının kesiştiği yerde basın açıklaması yaptı. Açıklamayı Birleşik Aile Platformundan Rabia Doğan yaparken konuşmasında ise, "Filistin'de 500'den fazla aile tamamen yok oldu. Anneyiz, babayız, eşiz ve evladız. Bombalar altında can veren aileyiz. 7 Ekim'den bu yana dünyanın en büyük soykırımına imza atan işgalci İsrail'e karşı durmak için buradayız. Çünkü her şeyden önce biz insanız. 1948'den itibaren kendine ait olmayan topraklarda yüzlerce katliama imza atan İsrail'in soykırım rejimi yine bütün savaş kurallarını ihlal ediyor. İşgalciler anne, baba, bebek, çocuk, genç, yaşlı bütün aile fertlerini teker teker yok ediyor. Yüzlerce aile bugün yok. Bombalardan sağ kalabilen anneler evlatsız, evlatlar annesiz, savaşın ortasında savunmasız bir şekilde yapayalnız kalıyor. Bugün Gazze'de günde 130 çocuk öldürülüyor" ifadelerini kullandı.

Yapılan açıklamanın İngilizcesi de okundu. Açıklamaların ardından "Eskiden yapılan boykot çalışmaları çok etkisiz kalıyordu. Bugün aldığımız haberlere göre her yerde boykot var. Buradan sendikalarımıza, büyük şirketlerimize ve kamu kurumlarımıza davette bulunuyoruz. İsrail'i boykota onları da davet ediyoruz. Bugün burada bu kalabalığın sesine ses olmalarını istiyoruz" ifadeleri ile boykot çağrısı yapıldı. Toplanan kalabalık sloganlar attıktan sonra bir çocuğun şiir okumasının ardından dağıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Filistin Çankaya Ankara İsrail 3.Sayfa Politika Haberler

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title