Haberler

Alkolmetre Misiniz?

DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız, 2 Şubat'ta Meclis'te Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu'nun Odasına Girerek 'Talimat' Vermesi Nedeniyle Yaşanan Tartışmaları TBMM Gündemine Getirdi.

DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız, 2 Şubat’ta Meclis’te Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu’nun odasına girerek ‘talimat’ vermesi nedeniyle yaşanan tartışmaları TBMM gündemine getirdi.

Mumcu’nun Arınç’a ‘baskı, şiddet’ uygulamakla suçladığını anımsatan Yağız, şu soruları yöneltti:

“Bundan sonra da milletvekillerinin alkollü olup olmadığını gözetlemeyi ve tespit etmeyi sürdürecek misiniz? Kimin ne içip içmediği sizi neden bu kadar ilgilendirmektedir? Böyle bir şey üstünüze vazife midir? Yoksa siz, zaman zaman bakan ve milletvekili olduğunuz unutup, kendinizi, fetva veren ‘ulema’dan biri olarak mı görüyorsunuz? Solcu bir milletvekili için, ‘sarhoş gibi’ ifadesini kullanarak, kamuoyuna, ‘Solcular alkol kullanılır’ mesajını mı vermek istediniz? Din üzerinden olduğu gibi alkol üzerinden de siyaset yapmayı, çağdaş siyasetin etik kurallarıyla bağdaştırabilmek mümkün müdür?”

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title