Haberler

Akşener'e canlı yayında açık açık soruldu: Kılıçdaroğlu'nun HDP ile görüşmesine ne diyor?

Güncelleme:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün akşam katıldığı canlı yayında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP ile yapacağı görüşmeye ilişkin bir soruyu yanıtladı. Akşener, "Başka siyasi partilerle görüştü. O görüşmelerde cumhurbaşkanı adayı olarak elbette bir sakınca yok" dedi.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, katıldığı programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Akşener, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanı adaylığından 6'lı Masa'daki krizlere kadar birçok konuda konuştu.

"ELBETTE BİR SAKINCA YOK"

Akşener'e cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdikleri CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP'yi ziyaret edecek olması da soruldu. İYİ Parti lideri bu soruya, "Sayın Kılıçdaroğlu, yakın zamanda sayın Hüseyin Baş ile de görüştü. Başka siyasi partilerle görüştü. O görüşmelerde cumhurbaşkanı adayı olarak elbette bir sakınca yok ama gözden kaçan bir durum var. HDP bir dönemde AK Parti'nin partneriydi. Sayın Kılıçdaroğlu'nun koşu partneri diyoruz ya iki belediye başkanına, sayın Erdoğan'ın partneriydi HDP." yanıtını verdi.

"BAKAN OLMALARI GEREKTİĞİNE GİTTİ İŞ"

Akşener, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın Cumhurbaşkanı yardımcısı olma önerisine 6'lı Masa'dan bir genel başkanın itiraz ettiğini söyledi.

Meral Akşener, "Bir arkadaşımız genel başkanlarımızın milletvekili olarak mecliste gruplarının başında olmasını önerdi. Genel başkanların danışma kurulu olarak olması gerektiğini belirtti. Bizim toplantıda açılan bu görüş bir karara bağlanmadan ortada kaldı. Benim durumum örnek gösterildi. Bende 'faydası da oluyor zararı da' dedim. Sonra masaya geldiğimizde 2 başkanımızın 'koşu partneri' olarak ben getirmiş oldum, CHP'yle anlaşarak. Bir arkadaşımız buna itiraz etti, bakan olmaları gerektiğine filan gitti iş. Sonra bu iki arkadaşımızın başkan yardımcıları olarak yer almalarına ve bizlerinde yardımcı olmalarına doğru gidildi." ifadelerini kullandı.

"KEMAL BEY'İN BİLGİSİ DAHİLİNDE BENİM EVİME GELDİLER"

Akşener, şunları söyledi: "Biz Perşembe günkü toplantıdan sonra benim önerilerimin kabul edilmemesi üzerine 'nefes alma' kararı çıktıktan sonra bir gelişme oldu. 2 belediye başkanımız Kemal Bey'in bilgisi dahilinde benim evime geldiler. Konuşma yaptık, çeşitli seçenekler üzerinden gittik. Ben kendime dair hiçbir seçeneğin içinde ve yanında yöresinde olmayacağımı söyledim. Öznenin benim olduğum hiçbir seçenek geçerli değil dedim. Sonra bu seçenek ortaya çıktı, 2 belediye başkanımızın 'koşu partneri' olarak Kemal Bey'in yanında yol yürümeleri kararı çıktı. Daha etkili ve yetkili diye kavram üzerinden gidildi. Sonuçta bunun masaya getirilmesine dair bir kanaat çıktı."

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Meral Akşener İYİ Parti Politika Güncel Haberler

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

500

Yorumlar (42)

Sansar Selim:

Hebele hubele..Eli ayagina dolaniyor soruyu duyunca.Ama sonunda gorusebilir sorun yok demis..iyi partili ulkucu kardeslerimiz bakalim ne diyecek bu duruma.

176
64
yanıtYanıtla
Hasan Durmuş:

İyi partide ülkücü mu var ki

yanıt47
yanıt3
abdullah HAMARAT:

Kansız selim

yanıt8
yanıt30
ERKAN :

sen ülkücü kardeşlerine hüdaparı bi sor önce

yanıt8
yanıt37
Hamit Gündoğdu:

Keşke işi zora sokmadan İmamoğlu ve yavaş konusunda daha olumlu düşünüldeydi. Hani HDP Kılıçdaroğlu adaylığını destekliyecekti. Kısaca HDP her zaman AKP'nin Truva atıdir. Sırf AKP senaryolarına maşa olur. Yavaş aday olmasın diye oyun oynandı. CHP'de tuzağa düştü.

30
125
yanıtYanıtla
Nazmi:

Cemil bayik, karayilan , ab, abd natou millet ittifakina acik destek verirken hdp kendi siyasetini mi yapacak gulerler adama ...

yanıt34
yanıt5
Hamit Gündoğdu:

Nazmi çok fazla atmışsın. HDP en fazla ivmeyi AKP döneminde kazandı. Hemde hükümetten 2 bakan takviyesi de aldı.bu anlaşma ABD'de de Karayılannin görüşmeleri doğrultusunda olma durumu daha inandırıcı.

yanıt4
yanıt24
Alper gül:

Saçmalamışsın Hdp desteğini bile Ak partiye fatura ediyorsun. Zeka bir nimet bunu anlıyorum.

yanıt9
yanıt1
Hsn:

2015te siz koalisyonu kuramayınca tekrar seçime gidebilmek için seçim hükümeti kurulması gerekiyordu meclisteki partiye oy oranına görede bakanlık verilmeliydi,hdp de buradan 2tane formaliteden bakanlık aldı seçime kadar 3aylığına.bilmeden sallamayın

yanıt4
yanıt6
Blackened:

Hamit aga birlikte iyi salladık çak çak diyenler, beraberce ankara ve istanbul belediyesini seçenler? Kemal abi değilmi seloyu salacaz diyen? Milleti saf yerine koymaya kalkma! Basbaya masada berabersiniz, sen o masallari baskalarina anlat

yanıt17
yanıt4
Tüm 42 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title