Haberler

Akpm Hukuk İşleri ve İnsan Hakları Komisyonu Raportörü Meclis'te

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı İyimaya, raportör Vries'i kabul etti Ahmet İyimaya: "Zaman gelecek biz Avrupa dilinden, Avrupa bizim dilimizden konuşacak.

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Hukuk İşleri ve İnsan Hakları Komisyonu raportörü, Hollanda Milletvekili Klaas de Vries'i kabul etti.

Kabulde konuşan İyimaya, hukukun, adaletin ve insan haklarının küreselleşmesi yolculuğunda AB- Türkiye ve diğer ülkeler ilişkisini önemsediklerini söyledi.

Görüşmelerimizin faydalı olacağını ve olumlu sonuçlara katkı sağlayacağını düşündüğünü belirten İyimaya, "Faydalı temas duyguları içerisindeyim" dedi.

İyimaya, Adalet Komisyonu'nun farklı işlevlerle donatıldığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Bilhassa adaletin norm ve hukuk kuralları kanadı burada inşa ediliyor. Biz adaletin norm yoluyla dönüşüm ve gelişiminde, sadece AB ve Avrupa Konseyi müktesebatları ile değil, küresel müktesebatla da çok yakından alakalıyız. Kuralın oluşum sürecinde mutlaka mukayeseli akıldan yararlanırız. Ama ben öyle sanıyorum ki medeniyetler kendi doğaları ve kozaları dışında diğer uygarlıklardan faydalanma konusunda özel bir kıskançlık gösteriyorlar. Avrupa, batı ve doğu uygarlığı, farklı uygarlık havzalarının etkileşimi aslında AB, Avrupa Konseyi gibi ulusal üstü, küresel dinamiklerle çok daha hızlandırılabilir ama ben işin bu kanadının; kırık demeyeceğim ama bayağı zayıf olduğunu düşünüyorum. Ben bunu AB eleştirisi anlamında da almıyorum, fikirsel bakış."

İyimaya'nın sözlerini tercümanın çevirmesinin ardından Vries, "Aslında hepimiz Türkçe konuşuyor olsaydık, çok fazla vakit kazanmış olurduk" dedi. Ahmet İyimaya da bu sözlere "Zaman gelecek biz Avrupa dilinden, Avrupa bizim dilimizden konuşacak. Ben uygarlığın küresel bir dil üreteceğini de düşünüyorum. Torunlarımız tek dille konuşacaklar" karşılığını verdi.

Klaas de Vries de bu ziyaretinin Türkiye'ye yaptığı ikinci ziyaret olduğunu söyledi.

Türk meslektaşları ile her zaman çok iyi temasları olduğunu belirten Vries, bu temasları devam ettirmenin her iki taraf için de önemli olduğunu vurguladı. Vries, uluslararası hukuk sistemi içerisinde iyi ilişkiler kurmak ve iyi düzen oluşturmanın bütün ülkeler için önem verilen hususlar olduğunu kaydetti. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Ahmet İyimaya Hollanda Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title