Haberler

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten "Van" açıklaması: Hükümet alanının müdahale edebileceği bir karar değil

Güncelleme:

AK Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, partisinin MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. DEM Parti'nin kazandığı Van'da başkanlığın AK Parti'ye geçmesine ilişkin konuşan Çelik, "Bu konu il seçim kurulunun takdirinde. Yasal mevzuatla ilgili bir konu. Hükümet alanının müdahale edebileceği bir karar değil. Gereken şartlar yerine gelmediği için il seçim kurulu böyle bir karar almış. Hukuken haklılar ise sonuç zaten onların arzu ettiği gibi olacak." dedi.

Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Van'da YSK'nın DEM Partili Belediye Başkanı Abdullah Zeydan'ın yerine AK Parti adayı Abdulahat Arvas'ı belediye başkanı olarak belirlemesine ilişkin olarak "Bu konu il seçim kurulunun takdirinde. Yasal mevzuatla ilgili bir konu. Hükümet alanının müdahale edebileceği bir karar değil. Hukuken haklılar ise sonuç zaten onların arzu ettiği gibi olacak. Demokrat tepki gösterelim deniyor sokaklar yakıp yıkılıyor, polise saldırılıyor." ifadelerini kullandı.

31 Mart yerel seçiminde DEM Parti'den Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Abdullah Zeydan'ın seçilme hakkı, Adalet Bakanlığı'nın itirazı üzerine geri alındı. YSK ise DEM Partili Zeydan'ın yerine AK Parti adayı Abdulahat Arvas'ı belediye başkanı olarak belirledi ve mazbata verdi. AK Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, partisinin MYK toplantısının ardından Van'daki duruma ilişkin de konuştu.

"HUKUKEN HAKLILAR İSE SONUÇ ZATEN ONLARIN ARZU ETTİĞİ GİBİ OLACAK"

AK Partili Çelik, "Bu konu il seçim kurulunun takdirinde. Yasal mevzuatla ilgili bir konu. Gereken şartlar yerine gelmediği için il seçim kurulu böyle bir karar almış. Şartların yerine gelmemesi ile ilgili bir konu. Hükümet alanının müdahale edebileceği bir karar değil. Konu hukuki, yetkili karar mercii YSK. Yapacakları itiraz mekanizmaları belli. Sistem itiraz mekanizmalarını düzenlemiştir. Hukuken haklılar ise sonuç zaten onların arzu ettiği gibi olacak. Demokrat tepki gösterelim deniyor sokaklar yakıp yıkılıyor, polise saldırılıyor. Şiddet olaylarının demokrasi ile bağı yoktur. Herkes itirazını yapar mahkeme de kararını verir." dedi.

Haberler.com / Abdullah Aydemir - Politika

Ömer Çelik DEM Parti AK Parti Hükümet Van Politika Güncel Haberler

Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ilginç borç teklifi: Camileri, elektrik trafolarını ve ortak alanları al, düş yakamızdan

Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ilginç borç teklifi: Camileri, elektrik trafolarını ve ortak alanları al, düş yakamızdan

Erdoğan'ın talimatıyla gündeme geldi! Bakan Işıkhan en borçlu 5 belediyeyi açıkladı

Erdoğan'ın talimatıyla gündeme geldi! Bakan Işıkhan en borçlu 5 belediyeyi açıkladı

Bakan Yerlikaya'dan Emniyet Müdürü'nün sakız çiğnediği görüntülere tepki: Gereğini yaparım

Bakan Yerlikaya'dan Emniyet Müdürü'nün sakız çiğnediği görüntülere tepki: Gereğini yaparım

Bakmadan Geçme

PARİS OLİMPİYATLARI BAŞLIYOR MU? Paris Olimpiyatları'nda Türk sporcular ne zaman yarışacak? Paris Olimpiyatları'nda Fransız koşucunun açılış törenine başörtüsüyle katılmasına izin verilmedi! Olay ne, ne oldu? CUMA MESAJLARI || En güzel, anlamlı, kısa, ayetli, dualı ve hadisli cuma mesajları MasterChef Türkiye ana kadroya giren 12. yarışmacı kim oldu? MasterChef kim kazandı? 26 TEMMUZ HAMSTER KOMBAT GÜNLÜK ŞİFRE KOMBO | Hamster Kombat yeni şifre ne, nasıl kullanılır? Hamster Kombat nedir? CUMA NAMAZI NASIL KILINIR? Cuma namazı kaç rekat? Adım adım cuma namazı kılınışı 26 Temmuz Cuma namazı saat kaçta kılınacak? Cuma namazı İstanbul, Ankara, İzmir'de kaçta? İL İL CUMA NAMAZI SAATİ 26-27 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 26-27 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26-27 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26-27 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26-27 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 26-27 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Beyoğlu, Fatih, Sarıyer elektrik kesintisi! 26-27 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Mamak, Çubuk, Beypazarı elektrik kesintisi! 26-27 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
4 kişiyi bıçaklayarak öldüren madde bağımlısı şahıs cezaevinden 5 gün önce çıkmış

4 kişiyi bıçaklayarak öldüren madde bağımlısı şahıs cezaevinden 5 gün önce çıkmış

500

Yorumlar (11)

Celadin TALAY:

Bende inandım

64
6
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

hayır en çok ben inandım

yanıt27
yanıt3
Can null:

Bu adamı sevmeyenler

49
6
yanıtYanıtla
Hüseyin Yiğit:

Yav hehe

42
4
yanıtYanıtla
Beyaz:

Sizden habersiz WC ye gidemeyen savcılar mı yaptı?

38
3
yanıtYanıtla
Nuri Aga:

Haberde Adalet bakanlığı diye yazıyor. Bu hükümete alakası yok diyor. Anlamadım ben

yanıt7
yanıt1
Halit Çelebi:

hıhı

35
4
yanıtYanıtla
Perwer:

Kendi yaptığınız dolmaları yuta bilirsiniz ama millet o dolmaları yemiyor artık. Bu ne pişkinlik?

26
3
yanıtYanıtla
Serkan Arli:

Bu süreç 1 ay dır niye işlenmesi de son gün oldu

13
2
yanıtYanıtla
Güvenilir Adam:

Sevgili sözcü söylediğine kendin inandın mı

9
1
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title