Haberler

AK Parti Niğde'de 2, CHP 1 Milletvekili Çıkardı

26. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri’nde Niğde’de oy sayımı tamamlandı.

26. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri'nde Niğde'de oy sayımı tamamlandı.

Niğde'de oyların tamamı sayıldı. Kesin olmayan sonuçlara göre Niğde'de 230 bin 555 seçmenden 195 bin 362'si oy kullandı. Geçerli oylardan AK Parti 111 bin 497 oy alırken, CHP 39 bin 781, MHP 36 bin 534, HDP bin 717 oy aldı.

Bu sonuçların ardından ise AK Parti'den Alpaslan Kavaklıoğlu, Erdoğan Özegen, CHP'den ise Ömer Fethi Gürer 26. Dönem Milletvekili olarak TBMM'de Niğde milletvekili olarak görev yapacaklar.

7 Haziran seçimlerinde MHP Milletvekili Vedat Bayram'ın yerine CHP'den Ömer Fethi Gürer Milletvekili olarak meclise gidecek.

Kesin olmayan sonuçların açıklanması sonrasında Niğde AK Parti İl Başkanlığı önünde partililer toplandı. Partililer havai fişeklerle kutlama yaptı.

AK Parti İl Başkanı Emrah Özdemir, "Niğde'de resmi olamayan sonuçlara göre Türkiye'de tek başına iktidar oluyoruz. Ancak Niğde'de 2 milletvekili bizde 1 milletvekili CHP'de görünüyor ama yurtdışından gelen oylar çok önemli. Niğde'de yüzde 8 oranında oyumuzu artırdık. 3 sıfır yapma ihtimalimiz var ama tabi yurt dışı sonuçlarını bekleyeceğiz. Milletimize tek başına iktidar yaptığı için teşekkür ediyoruz" dedi. - NİĞDE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ömer Fethi Gürer Ak Parti Niğde Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title