Haberler

AK Parti'li Kurtulmuş: Ukrayna meselesi bir an evvel çözüme kavuşturulmalı

Güncelleme:

AK Parti'li Kurtulmuş: Ukrayna meselesi bir an evvel çözüme kavuşturulmalıAK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, "Ukrayna meselesi bir an evvel acil ve kalıcı bir çözüme kavuşturulamazsa bunun uzun dönemli ve çok ağır tahribatlar ortaya çıkaracak savaşlar silsilesine vesile...

AK Parti'li Kurtulmuş: Ukrayna meselesi bir an evvel çözüme kavuşturulmalı

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, "Ukrayna meselesi bir an evvel acil ve kalıcı bir çözüme kavuşturulamazsa bunun uzun dönemli ve çok ağır tahribatlar ortaya çıkaracak savaşlar silsilesine vesile olacağının endişesi içerisindeyiz" dedi.

AK Parti Genel Başkan Vekili Kurtulmuş, genel merkezde Ukrayna Büyükelçiliği Müsteşarı Boğdan Konopliastıy ve ülkelerinde savaşan Ukrayna askerlerinin aileleri ve yakınlarından oluşan heyeti ağırladı. Kurtulmuş, tarihi bir süreçten geçildiğini dile getirerek, "Türkiye başından itibaren Rusya ile Ukrayna arasındaki bu savaşın çeşitli vecibelerini ele almıştır. Bunlardan birisi siyasi yönüdür. Her ikisi de millet olarak bizim komşumuz ve dostumuz olan Ukrayna ve Rusya halkının büyük bir trajedi içerisinde olmasını Türkiye hiçbir zaman başından itibaren tasvip etmemiş ve savaşın bir an evvel durdurulması önce ateşkesin sağlanması ve arkasından da adil, kalıcı ve hakkaniyetli bir barışın tesis edilmesi için bütün gücünü ortaya koymuştur ve bu anlamda Sayın Cumhurbaşkanı'mız tabir-i caizse bir küresel liderlik ortaya koymuştur. İstanbul görüşmeleri Türkiye'nin Rusya ve Ukrayna arasındaki bu mekik diplomasisinin bir sonucu olarak başarılı bir noktaya kadar gelmiş; fakat maalesef ondan sonraki gelişmeler sonrasında ortaya çıkan barış sağlama ikliminin geriye gitmekte olduğunu görüyoruz" dedi.

AK Parti'li Kurtulmuş, Türkiye'nin ilk andan itibaren barış perspektifiyle hareket ettiğini belirtip, "Özellikle savaşın hem Avrupa'ya yayılmaması hem de Karadeniz'de yaygınlaşmaması için üzerine düşen sorumlulukları yerine getirdi ve bu çerçevede özellikle Montrö Anlaşması'ndan ortaya çıkan yükümlülükleri de sonuna kadar kullanarak savaşın Karadeniz'de yaygınlaşmasının da önüne geçmiş oldu. Ayrıca şu anda Ukrayna'ya saldırı ile başlayan Rusya, Ukrayna arasındaki bu savaş aslında sadece iki ülke arasında bir savaş değil; küresel güç denkleminin bir şekilde dengesini kaybetmiş olması dolayısıyla büyük güçlerin Ukrayna üzerinde vermiş olduğu bir savaştır. Bir tarafında Amerika Birleşik Devletleri'nin bir tarafında Rusya'nın bir tarafında Avrupa Birliği ülkelerinin bir tarafında NATO'nun bir diğer tarafında Çin'in olduğu bu küresel denklemin içerisinde eğer Ukrayna meselesi bir an evvel acil ve kalıcı bir çözüme kavuşturulamazsa bunun uzun dönemli ve çok ağır tahribatlar ortaya çıkaracak savaşlar silsilesine vesile olacağının endişesi içerisindeyiz. Bunun için de diyoruz ki bir an evvel ateşkes, bir an evvel kalıcı, adil, hakkaniyetli barışın temin edilmesi insanlığın selameti bakımından şarttır" diye konuştu.

Büyükelçilik Müsteşarı Konopliastıy ise Mariupol kentindeki Azovstal fabrikasında bulunan askerlerin bırakılması konusunda destek istedi.

Görüntü dökümü:

- Görüşmeden görüntü

- Numan Kurtulmuş'un konuşması

- Boğdan Konopliastıy'ın konuşması

- Genel ve detay

Haber- Kamera:  Kaan ULU- Muhammet BAYRAM/ ANKARA, -


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title