Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in Basın Toplantısı

Güncelleme:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, Kılıçdaroğlu'nun CHP'de bir sapma olmadığını göstermek için CHP'nin tek partili diktatörya dönemindeki bütün icraatlarını savunma gibi bir politika geliştirdiğini belirtti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, ' Önder Sav ile birlikte hareket eden muhaliflerin CHP ideolojisinden kaydığı' iddialarına ilişkin, Kılıçdaroğlu'nun CHP'de bir sapma olmadığını göstermek için CHP'nin özgeçmişini sahiplendiğini ve CHP'nin tek partili diktatörya dönemindeki bütün icraatlarını savunma gibi bir politika geliştirdiğini belirtti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Çelik, yaptığı konuşmada, İstanbul'daki saldırıda yaralananlara acil şifalar dileyerek, "Burada can kaybının olmaması, ağır yaralı bulunmaması en büyük tesellidir. Bu saldırıyı yapanları, bu zihniyeti, terörle, şiddetle masum insanlara zarar vererek sonuç almaya çalışan bu zihniyeti kınadığımızı ifade etmek istiyorum" dedi.

Fransa Anayasa Konseyi'nin sözde soykırımı reddedenlere ceza yaptırımını öngören yasayla ilgili olarak verdiği kararı hatırlatan Çelik, Fransa'da bir kez daha akliselimin, sağduyunun ve ilmin ortaya konduğunu söyledi. Çelik, CHP'nin olağanüstü kurultayına ilişkin olarak, "CHP, çifte kurultay yaptı. Önce CHP'li dostlarımıza bu kurultayın sonuçlarının hayırlı olmasını diliyorum. Türk demokrasisi ve çok partili siyasi hayat açısından, Ana muhalefet partisi her ülkede önemlidir ama CHP çifte dikiş olmadan bu işleri yapamıyor" diye konuştu.

Çelik, Önder Sav ile birlikte hareket eden muhaliflerin CHP'nin ideolojisinden kaydığı iddialarına ilişkin Kılıçdaroğlu'nun CHP'de bir sapma olmadığını göstermek için CHP'nin özgeçmişini sahiplendiğini ve CHP'nin tek partili diktatörya dönemindeki bütün icraatlarını savunma gibi bir diktatörya geliştirdiğini belirtti. Kılıçdaroğlu'nun 'Şanla şerefle bir tarihimiz var' dediğini hatırlatan Çelik, "Bir benzetme yapıyor, diyor ki bir şahıs bir özgeçmişe sahip olur bunu götürür bir işveren firmaya veya kişiye verir. O da özgeçmişine bakar, daha sonra mülakata çağırır. Mülakat esnasında işe alır veya almaz. Ben Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu metaforu üzerinden CHP'nin biraz özgeçmişini irdelemek istiyorum" şeklinde konuştu.

Her siyasi partinin olduğu gibi CHP'nin bir özgeçmişi olduğunu belirten Çelik, "CHP bu özgeçmişini işveren konumunda olan halka 62 senedir sunuyor ve arz ediyor ve halk 62 senedir CHP'yi mülakata tabii tutuyor. Her seferinde de sen işe alınacak nitelikte değilsin diye de CHP'yi reddediyor. Siyasi partilerin işvereni oy veren halktır. Ne zaman Türkiye'de hür ve bağımsız seçimler yapılıyorsa CHP kesinlikle seçimi kaybetmiştir. Çok partili hayata geçtiğimizden beri CHP bir tek seçimi kazanmıştır o da 1946 seçimidir, baskıcı seçimdir. Açık oy ve gizli tasnifle yapılan bir seçimdir buna da CHP seçimi kazanmış denemez. Buna uluslararası gözlemcilerin denetiminde yapılan 1950'den bu yana hiçbir seçimde halk iktidarı CHP'ye vermemiştir" şeklinde konuştu.

- ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Hüseyin Çelik Önder Sav Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title