Haberler

AK Parti'den BDP'ye Bayram Ziyareti

Güncelleme:

AK Parti Siirt milletvekilleri ile teşkilat üyelerinden oluşan bir heyet, BDP İl Başkanlığı'na bayram ziyaretinde bulundu.

AK Parti Siirt milletvekilleri ile teşkilat üyelerinden oluşan bir heyet, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İl Başkanlığı'na bayram ziyaretinde bulundu.

AK Parti Siirt milletvekilleri Afif Demirkıran, Osman Ören ile İl Başkanı Ali İlbaş ve teşkilat yönetiminden oluşan bir grup, BDP İl Başkanlığı'nı ziyaret ederek bayramlaştı. Gelen konukları kapıda karşılayan BDP İl Başkanı M. Ata İnan, konukları makamında ağırladı. Cezaevlerinde tutuklu ve hükümlülerin durumuna dikkat çeken İnan, durumu ağır olan hastalara yasal bir düzenleme getirilmesi gerektiğini söyledi. İnan, "Bu bölgede acı yaşayan bölge milletvekilleri olarak cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlüler çok zor şartlarda hayatlarını idame ediyor. Tutuklu ve hükümlü kanser ve ağır hastalar tahliye edilmelidir. Bu konuya hassasiyetle yaklaşılması gerekir. Bölge milletvekilleri buna kayıtsız kalmamalıdır" dedi.

Demokratikleşme süreciyle Türkiye'nin ve bölgenin normalleşmeye başladığını belirten Demirkıran ise, ülkenin bir zihniyet dönüşümünden geçtiğini kaydetti. Demirkıran, "Çözüm süreciyle birlikte önümüzdeki günlerde daha güzel adımların olacağına inanıyorum. 76 milyonun tamamını ilgilendiren demokratikleşme adımları ülkemizde birliğin inşasında çok önemli bir adımdır. Cezaevlerinde bulunan tutukluların durumu bizi ilgilendiriyor. Bunların mahkemeleri sürüyor. Mahkumiyeti kesinlik kazanmayan hiçbir tutukluya suçlu gözüyle bakmamamız gerekir. Bölge milletvekili olarak cezaevlerini ziyaret etmeyi düşünüyorum. Cezaevinde bir tutuklu bir hükümlü eğer şartlar onu rahatlatacak düzeyde değilse o şartları düzeltmek bizim görevimizdir" diye konuştu.

AK Parti'li heyet, ziyaret sonrası salonda BDP'li üyelerle bir arada bulunan Gülten Kışanak'ı da ziyaret ederek burada kendisiyle bayramlaştı. - SİİRT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Osman Ören Ali İlbaş Ak Parti Siirt Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title