Haberler

Ahmet Özal'dan, Eski Anavatan Partisi Genel Merkezi Binasının Satışına Tepki

Eski Anavatan yeni Demokrat Parti binasının ihale ile satışa çıkarılmasını eleştiren Ahmet Özal, “Oranın satılması son derece gayri ahlaki, yanlış bir yaklaşımdır.'dedi

ANKARA (İHA) - Eski Anavatan yeni Demokrat Parti binasının ihale ile satışa çıkarılmasını eleştiren Ahmet Özal, “Oranın satılması son derece gayri ahlaki, yanlış bir yaklaşımdır. O binada Özal’ın ruhu vardır. Onun binasını satanlar yarın bu ülkeyi de satar” diye konuştu.

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın ölümüne ilişkin dava sanık Levent Ersöz’ün savunmasının alınması için 19 Mart 2014 tarihine ertelendi.

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin salonunda görülen 2. duruşmaya emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, sağlık durumunu gerekçe göstererek katılmadı. Duruşmaya, Ersöz’ün avukatı Hulusi Çoşkun geldi. Müşteki olarak duruşmaya katılan Ahmet Özal, avukatları Hasan İşgüzar ile Hande Zeynep Dursun hazır bulundu.

Mahkeme heyetinin sanık Levent Ersöz’ü tanıyıp tanımadığı yönündeki soruya Ahmet Özal, “Sanığı tanımıyorum. Babamın tanıyıp tanımadığını da bilmiyorum. Sanığın ailemle tanışıklığı olduğunu sanmıyorum” şeklinde cevap verdi.

Mahkeme heyeti davaya müdahil olup olmayacağı sorusu üzerine Ahmet Özal, babasıyla ile ilgi açılan bütün davalara müdahil olmak istediğini belirtti.

Ahmet Özal, açıklanan ‘Adli Tıp Raporları’nın tam manasıyla tekrar açıklanması gerektiğini söyledi. Özal, olay günüyle ilgili ise “Yurt dışındayken bana düştüğünü ve hastanede olduğunu söylediler. Daha sonra köşke çıktım ve durumu öğrendim” dedi.

Söz alan Ersöz’ün avukatı ise "Davanın açılma nedeni tek delil, iki gizli sanığın beyanlarıdır. Bu tanıkların huzurda dinlenmesini talep ediyoruz. Katılma talebinde bulunulması için suçtan zarar gelmiş olması gerekiyor. Burada suça iştirak vardır” diye konuştu.

Ersöz’ün avukatının “Saç telleri neden 19 yıl sonra adli makamlara teslim edildi?’ sorusuna Özal, “Gizli tanık ifadelerinin ne derece gerçeği yansıttığını bilmiyorum. Hukuki olarak konuyu değerlendiremem. Gizli tanıkların burada dinlenmesinin doğru olduğunu düşünüyorum. Saç telleri talep edildiği için teslim edilmiştir. Bizden daha önce bu yönde bir talep olmamıştır.”

Mahkeme heyeti, verdiği kararda sanık Levent Ersöz’ün İstanbul Metris Kapalı Cezaevi’nden Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne getirilip getirilemeyeceğinin, sağlığı açısından uygun olup olmadığına, sağlık durumu uygun değilse telekonferans yöntemi ile savunmasının alınmasına, talepler tekrar istendiği için sorulara cevap gelmezse yetkililer hakkında suç duyurusuna bulunmasına karar verdi. Müştekilerin davaya katılmalarını, sanığın ifadesinin alınmasından sonra değerlendirecek olan mahkeme, duruşmayı 19 Mart 2014 saat 09.00’a erteledi.

Duruşma sonunda Adliye binası önünde açıklama yapan Ahmet Özal, “Bugünkü dava 19 Mart’a ertelendi. Bende, Mahkeme ve sanık avukatlarının sorularını cevaplandırdım. Büyük ihtimal 19 Mart’ da sanık olarak gözüken kişinin ifadesinin alınacağı, rahmetlinin ölümüyle suikastı bir bütündür. 1988 yılı suikastı tekrar dosyalardan çıkarılıp devlet arşivlerinde gizli bulanan belgelerin incelenmesiyle bu olay çok daha netleşecektir. Benim yıllardır üstünde durduğum 1993 yılındaki bütün olaylarda beraber çözülebilir. Benim iddia ettiğim Ocak 1993 rahmetli Uğur Mumcu’nun öldürülmesiyle başlayan bütün 1993 yılı meselesi rahmetlinin suikastsını aydınlatılmasıyla tekrar gündeme alınması büyük bir ihtimalle çözeceklerdir” şeklinde konuştu.

“ONUN BİNASINI SATANLAR YARIN BU ÜLKEYİ DE SATAR”

Eski Anavatan yeni Demokrat Parti binasının ihale ile satışa çıkarılmasına değinen Özal, “Bugün rahmetlinin ölümü ile konuşurken ne kadar acıdır ki, bugün rahmetlinin yaptığı Anavatan Partisi binası ihale ile Demokrat Parti satışa çıkardı. Oranın satılması son derece gayri ahlaki, yanlış bir yaklaşımdır. Oraya satışa gidenlerin kimler olduğunu, ihaleye girenlerin Demokrat Parti’nin kimlerin akrabası olduğunu inceleyin. Burada ne yapmak istedikleri çok açık belli oluyor. Onların hepsi incelensin. O binada Özal’ın ruhu vardır. Kimse bu işlere girmesin. Onun binasını satanlar yarın bu ülkeyi de satar” diye konuştu.

ÖMER ÇETİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Demokrat Parti Levent Ersöz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title