Haberler

Adana: Sp'li Esengün Adana'da

Saadet Partisi (Sp) Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Esengün, AK Parti'nin, Kendi İstediğini Değil, Uzlaşma Sağlanan Bir Kişiyi Cumhurbaşkanı Seçeceğini Savundu.

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Esengün, AK Parti'nin, kendi istediğini değil, uzlaşma sağlanan bir kişiyi cumhurbaşkanı seçeceğini savundu.

Esengün, partisinin Adana İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, "Bu arkadaşlar bizden ayrılırken, en çok söyledikleri şey, parti içi demokrasi bulunmadığı yönündeydi. Ancak, AK Parti'nin kongresinde gördük ki kurdukları partide demokrasinin "d"si bile yok" diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Başbakan Erdoğan'ın aday olamayacağını ileri süren Esengün, AK Parti'nin Meclis'teki sayısal çoğunluğunu ise siyasal bir güce dönüştüremediğini savundu. Cumhurbaşkanı'nın uzlaşmayla seçileceğini söyleyen Esengün, "AK Parti, kendi istediğini değil, uzlaşma sağlanan bir kişiyi cumhurbaşkanı seçecek. Belki de CHP'nin de desteğiyle cumhurbaşkanı seçilecek. Ancak, hangi şartta olursa olsun, Cumhurbaşkanı halkın içinden gelen bir kişi olmalıdır" şeklinde konuştu.

Esengün, Katolik Kilisesi'nin ruhani lideri 16. Benedickt'in 28 Kasım-1 Aralık tarihleri arasında Türkiye'ye yapacağı ziyarete karşı olduklarını, önümüzdeki hafta sonu İstanbul Çağlayan'da protesto mitingi düzenleyeceklerini kaydetti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title