Haberler

AB Adına Konuşanlar Demokrasi Ukalası

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, İsim Vermeden CHP'yi Eleştiren Avrupa Parlamentosu Türkiye Karma Komisyonu Başkanı Joost Lagendijk'ı ve Türk Yargısına Yüklenen Diğer AB Yetkililerini, "Demokrasi Ukalaları" Olarak Nitelendirdi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, isim vermeden CHP’yi eleştiren Avrupa Parlamentosu Türkiye Karma Komisyonu Başkanı Joost Lagendijk’ı ve Türk yargısına yüklenen diğer AB yetkililerini, "Demokrasi ukalaları" olarak nitelendirdi.

Baykal dün canlı yayında Show TV Ankara Temsilcisi Tuba Atav’ın sorularını yanıtladı. Baykal, programın başında Atav’ın "Anneler Günü"nü kutlayarak, çiçek verdi. Baykal, yurt dışından partisine yönelik eleştirilerin hatırlatılması ve değerlendirmesinin sorulması üzerine, bunun aslında CHP’nin problemi olmadığını, AB’nin Türkiye ile ilişkilerinin sorgulanması gerektiğini belirtti. Baykal, "AB adına ortaya çıkan, buralara gelip konuşmalar yapan, bir kısmı kendi AB’yi temsil yetkisinin üzerinde konuşmalar yapan, kişilere bakarak söylüyorum, maalesef o insanlar Türkiye ile ilişkilerini doğru bir Türkiye algılaması üzerine kuramadılar. Onlar Türkiye’yi AKP olarak algıladılar" diye konuştu. Baykal, kendi ülkelerinde yargıya saygı gösterenlerin Türkiye’de ise hakaret etmeyi ve yön vermeyi kendilerinde hak gördüklerini ileri sürdü. Baykal, "Sen demokratik bir toplumda 7.5 milyona yakın oy almış bir siyasi partiye hakaret etme hakkını AB’nin hangi kültüründen alıyorsun. Sana bunu kim söyletiyor, ne hakla söyleyebiliyorsun. Bu AB’ye hizmet mi? Türkiye-AB ilişkilerini geliştirmeye katkı mı?" dedi. Bu kişilerin "demokrasi ukalalığı yaptığını", "hadlerini aştıklarını" ileri süren Baykal, buna kimsenin hakkı olmadığını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title