Haberler

Planetaryum Yıl Sonuna Kadar Hizmete Girecek

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, 251 Bin Dev Öğrenci Projesi kapsamında Manisa eski valisi Halil İbrahim Daşöz tarafından Manisa Fen Lisesi Bahçesinde temeli atılan ve inşaatı bir yılda tamamlanan ancak 3 yıldır faaliyete geçemeyen Planetaryum binasında incelemelerde bulundu.

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, 251 Bin Dev Öğrenci Projesi kapsamında Manisa eski valisi Halil İbrahim Daşöz tarafından Manisa Fen Lisesi Bahçesinde temeli atılan ve inşaatı bir yılda tamamlanan ancak 3 yıldır faaliyete geçemeyen Planetaryum binasında incelemelerde bulundu.

Vali Mustafa Hakan Güvençer tesiste gerçekleştirdiği incelemenin ardından yaptığı açıklamada, "Manisa'ya hizmet eden değerli valilerimizden Halil İbrahim Daşöz valimizin Manisa'da başlattığı 251 Bin Dev Öğrenci Projesi çerçevesinde yapımına 2013 yılında başlanıp 2014'ün ilk yarısında tamamlanarak teslim alınan Planetaryum binasındayız. Ne yazık ki büyük emeklerle, çok ideal bir niyetle yola çıkıldığı ve bina teslim alındığı halde 2014'den bu tarafa bu güzel bina hizmete alınamamış. Milli Eğitim teşkilatımızın, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığımızın, Yunusemre Kaymakamlığımızın takipleri sonrasında ortaklaşa kararla Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığından finansı sağlanarak bu yapıyı Manisalıların hizmetine hem Planetaryum hem de yapılış maksadının dışında terasta yeni imalatlar yaparak, çatıyı kapatıp orada yeni bir mekan oluşturarak bir Bilim ve Sanat Merkezi oluşturmaya karar verdik. Arkadaşlarımız çok ciddi, titiz bir çalışma ile projelerini hazırladılar, son rötuşlarına bakmak, bir fikir birliğine varmak üzere bir ziyarette bulunduk. İnşallah çok kısa zaman içerisinde projenin son eksiklerini tamamlayıp çatıyı kapatmak, bilim sanat merkezi için kurulması gereken mekanları kurmak,enstrümanları almak ve yılsonuna kadar da bu güzel yapıyı hem Planetaryum hem Bilim Sanat Merkezi olarak öncelikle öğrencilerimizin, sonrasında tüm Manisalı kardeşlerimizin, hemşehrilerimizin hizmetine sunmak istiyoruz. Bu vesileyle de Projenin fikir babası, yürütücüsü, bu yapının temelinin atılmasında ve tamamlanmasında büyük emeği geçen tüm arkadaşlarımızı ve Halil İbrahim valimizi de saygıyla anıyoruz" diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge birimi yetkilileri Vali Güvençer'e Planetaryum binası ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Vali Güvençer'in incelemesine Vali Yardımcısı Ünal Çakıcı, Yunusemre Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Şengül, Manisa Fen Lisesi Müdürü Hüseyin Kırtaş, Manisa Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Fatih İnan Boztemur ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge birimi personeli katıldı. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Hakan Güvençer İbrahim Daşöz Yunusemre Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title