Haberler

PKK'nın Üniversite Yapılanması Davasında Karar

Kırşehir merkezli 7 ilde, terör örgütü PKK'nın üniversite yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan, aralarında öğrencilerin de bulunduğu 16 tutuklu sanık, çeşitli hapis cezalarına çarptırıldı.

Kırşehir merkezli 7 ilde, terör örgütü PKK'nın üniversite yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan, aralarında öğrencilerin de bulunduğu 16 tutuklu sanık, çeşitli hapis cezalarına çarptırıldı.

Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, "terör örgütüne üye olma" suçlamasıyla yargılanan tutuklu sanıklar Sedat Karataş, Muhammed Veysi Adım, Bakır Güçlü, Cumali Yıldırım, Çetin Yıldız, Emrah Kına, Fırat Altun, Mazlum Dönder, Mirsat Kaya, Nurullah Yıldız, Ömer Hayat, Servet Şimşek, Veysel Zengin ile avukatları hazır bulundu, sanıklar Arjin Yüksekdağ, Melike Kaya ve Müjdat Korhan ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya bağlandı.

Avukatlar, müvekkillerinin beraat etmelerini, ceza verildiği taktirde adli kontrol şartlarının uygulanmasını istedi.

Sanıklar da önceki savunmalarını tekrar ettiklerini belirterek, tahliyelerini ve beraatlerini talep etti.

Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklardan Sedat Karataş ile Muhammed Veysi Adım'a 9 yıl, Arjin Yüksekdağ, Bakır Güçlü, Cumali Yıldırım, Çetin Yıldız, Emrah Kına, Fırat Altun, Mazlum Dönder, Melike Kaya, Mirsat Kaya, Müjdat Korhan, Nurullah Yıldız, Ömer Hayat, Servet Şimşek ve Veysel Zengin'e 9 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

Mahkeme, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına hükmetti.

Operasyonlar

Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Kayseri'de çarşı iznine çıkan askerlere düzenlenen terör saldırısının ardından terör örgütü PKK'nın kırsaldaki kadrosuna eleman kazandırmak için faaliyet yürüttükleri öne sürülen HDP'li yöneticilere yönelik 17 Aralık 2016'da 140 polisin katılımıyla eş zamanlı operasyon düzenlemiş, aralarında Kırşehir İl Başkanı D.R'nin de olduğu 23 kişi gözaltına alınmıştı.

Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, Kırşehir, Edirne ve Niğde'de üniversite öğrencilerinin PKK'nın dağ kadrosuna kazandırılmasını sağladığı öne sürülen "Umut" kod adlı örgüt üyesi M.A.B. Şanlıurfa'da, M.A.B'nin örgüte kazandırdığı iddia edilen Ö.S. de Adana'da yakalanarak Kırşehir'de tutuklanmıştı. Aynı soruşturma kapsamında HDP Kırşehir İl Başkanlığı binasındaki örgüt toplantılarına katıldıkları ileri sürülen 16 üniversite öğrencisi ve mezunu yakalanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Veysel Zengin Çetin Yıldız Karataş PKK Politika Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title