Haberler

Bu Sergiyle, Galatasaray Lisesi'ne Bakış Ortaya Koyuldu!

Güncelleme:

150. yılı kapsamında düzenlenen "Mektep Meydan Galatasaray" sergisi kamusal programları kapsamında Pera Müzesi, iki ayrı etkinliğe ev sahipliği yapıyor.

Sergide yer alan sanatçı ikilisi biriken'in, "Unplugged" isimli yerleştirmeleri etrafında gerçekleştirecekleri performans sonrası, serginin küratörü Çelenk Bafra kapsamlı bir sergi turu gerçekleştiriyor.

Pera Müzesi, "Mektep Meydan Galasataray" sergisi kapsamında bir dizi etkinlik düzenliyor. Etkinlikler, Melis Tezkan ve Okan Urun tarafından 2006'da kurulan biriken'in, nefes ve hafıza ilişkisini ele aldıkları "Unplugged" isimli yerleştirme etrafında gerçekleşiyor. "Unplugged", 90'lardan bugüne kalanları otomobil biçimindeki bir balonun koreografik performansıyla irdelerken, sanatçılar aynı dönemden bugüne taşıdıkları listelerle ona eşlik ediyorlar. Performans 18 Eylül Salı günü saat 18.30'da gerçekleşiyor.

Bu Sergiyle Galatasaray Lisesi Bakış Ortaya Koyuldu!

Pera Müzesi'nin sergi kapsamında gerçekleştirdiği etkinliklerin ikinci ayağını küratörle sergi turu oluşturuyor. Performansın hemen ardından başlayacak olan sergi turunda sanatseverler, resim, heykel, yerleştirme, fotoğraf, video, ses ve performans gibi farklı mecralardan yapıtları bir araya getiren sergiyi, küratör Çelenk Bafra eşliğinde gezme fırsatı buluyor. 18 Eylül Salı günü saat 19.00'da başlayan tur, güncel sanatçıların 150 yıldır kente mâl olan Galatasaray Lisesi'ne bakışını ortaya koyuyor.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Galatasaray Pera Müzesi Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title