Haberler

Doktorun saçlarını yolan saldırgan tutuklandı! Bakan Koca'dan gece yarısı paylaşımı geldi: Peşlerini bırakmayacağız

Pendik'te doktor Esma D.'nin saçlarını çekerek darbettiği gerekçesiyle gözaltına alınan şüpheli, "kamu görevlisine karşı görevinden dolayı kasten basit yaralama" suçundan tutuklandı. Şüpheli, "Bilincim yerinde değildi, asla yapacağım bir şey değildir. Ben de hemşireyim" diyerek kendini savundu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise "Kararlıyız. Faillerin peşlerini bırakmayacağız" açıklamasını yaptı.

Pendik Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde görev yapan doktor Esma D., 17 Kasım'da M.İ. isimli bir kadının saldırına uğradı. Genç doktorun saçlarını çeken saldırgan, güvenlik görevlilerinin müdahalesiyle zorla ayrıldı. Olayın ardından gözaltına alınan M.İ., emniyetteki işlemlerinin ardından Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edildi.

"BİLİNCİM YERİNDE DEĞİLDİ"

Şüpheli mahkemedeki sorgusunda, kasten yaralama kastının olmadığını söyleyerek, "Bilincim yerinde değildi, asla yapacağım bir şey değildir. Ben de hemşireyim. Doktor hanım bana serum takmıştı, başımda kimse yoktu. Bu sırada ben serumu çıkarmışım. Doktor hanımın, 'bu serumu çıkarmış, ben bununla mı uğraşacağım' dediğini hatırlıyorum. Bunu dedikten sonra mı yaptım tam bilemiyorum. Tutuksuz yargılanmayı talep ediyorum" dedi. Savcılık, şüpheli M.İ.'yi, "kamu görevlisine karşı görevinden dolayı kasten basit yaralama" suçundan tutuklanması talebiyle Anadolu Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk etti.

TUTUKLANDI

Hakimlik, suçun işlendiğine dair somut delillerin bulunması, eylemin hiçbir sebep yokken gerçekleştirilmiş olması ve şüphelinin kamu görevini ifa eden doktora karşı görevi sırasında işlediği gerekçeleriyle şüpheli M.i.'nin tutuklanmasına karar verdi.

"SAÇLARIMI ELİNE DOLAYARAK KOPARDI"

Öte yandan, müşteki doktor Esma D.'nin emniyetteki ifadeleri ortaya çıktı. Genç doktor, Pendik Devlet Hastanesi'nde pratisyen hekim olarak görev yaptığını söyleyerek, "Olay günü M.İ. isimli kadın müşahede odasına alındı. Hasta müşahede odasında kolundaki damar yolunu çıkardıktan sonra arkadan bana saldırdı. Saçlarımı eline dolayarak saçlarımı kopardı, canımı acıttı. Şahıs saldırgan hareketlerine devam etti. Emniyet güçleri saldırganı etkisiz hale getirmişler" diyerek şüpheliden şikayetçi olduğunu söyledi.

"FAİLLERİN PEŞLERİNİ BIRAKMAYACAĞIZ"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise sosyal medyada yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Pendik Devlet Hastanesinde yaşanan şiddet olayının ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakılan saldırgan, görüntülerin tarafımızca Başsavcılığa teslim edilmesi üzerine gözaltına alınarak tutuklandı. Kararlıyız. Hiçbir şiddet olayında faillerin peşini bırakmayacağız."

Pendik'te doktoru darp eden hasta tutuklandı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Pendik Devlet Hastanesi Anadolu Adalet Sarayı Pendik Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (9)

Fuat Pinar:

Mutlaka ceza almalı

50
11
yanıtYanıtla
Ibiş Kısıklı:

eğer bu durumda ceza verilmez ise herkesin yaptığgı yanına kar kalır .alsın cezasını 5 gün de olsa cezaevinin yolunu tutsun .kamu görevlisi hiç kimsenin uşağı değil kamunun hizmetini gören devlet temsilcisidir.Görevini yerine getirmeyen olursa şikayet merciileri ni devreye alır hakkını arasın.

41
6
yanıtYanıtla
Eren İsmail:

Et bakalım şikayet kim ilgilenecek.

yanıt3
yanıt7
Muzaffer Tanir:

ben ettim daha önce ., hep aynı cevap doktor yetkisinde herşey diyip çözmüyorlar

yanıt0
yanıt0
Ceylan:

Olayı onaylamak mümkün değil çook yanlış ancak devlet hastanelerinde hastalara "bazı" doktor ve sağlık çalışanlarının da davranışlarında ciddi sıkıntılar var. Bazen tahammül sınırlarını gerçekten zorluyorlar. Canı yanmayanın hastanede zaten işi yok. Karşılıklı daha hassas olunmalı bence.

19
20
yanıtYanıtla
Muzaffer Tanir:

iyi güzel de ben geçen iş yerinden izin alarak öğlen devlet hastanesine gittim. Ağır grip ayakta zor duruyorum neyse doktora şikayetlerimi anlattım ve o gün için rapor istedim. Bayan doktor tavrının aynen yazıyorum. Ben gribe mribe rapor vermem dedi. E dedim işe geri dönemem ayakta zor duruyorum yine veremem dedi sanki ben öğrenciyim de okulu asacağım. Neyse sağlık bakanlığını aradım şikayet ettim o da doktor yetkisinde dedi. Hadi bakalım ülkemin doktorları

21
9
yanıtYanıtla
Doğrucu Davud:

Artık ibretlik cezalar şart oldu. Bu nedenle bir çok vicdan sahibi gençlerimiz doktor olma fikirlerinden vaz geçiyorlar ki bu çok acı. Vicdan sahibi doktorlara ihtiyaç var. kimse sağlıkçıya darb etmeyi aklından bile geçiremeyecek ibretlik cezalar gerekiyor başka çaresi yok bu işin.

29
0
yanıtYanıtla
SÜMBÜLZADE VEHBİ EFENDİ:

İNSANA NEDEN SORMAZLAR NE OLDU DA BİR DOKTORUN SAÇLARINA YAPIŞTIN DİYE?

14
14
yanıtYanıtla
Süleyman Demir:

şarhoştum ne güzel be sarhoş san herşey serbest varmı böyle bi dünya öteki de sarhoş sa ne olacak öldürün birbirinizi adam a sorsan dinin ne İslam a göre zaten sarhoş olmayı bırak damlası bile haram ÖZRÜN KABAHTİNDEN BÜYÜK derler buna

14
3
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title