Haberler
BBC

Pence'den Kuzey Kore Liderine Uyarı: Trump'ı Oyalamaya Kalkma!

Güncelleme:

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, gelecek ay yapılacak zirvede Kuzey Kore lideri Kim Jong'un'a Donald Trump'ı 'oyalamaması' uyarısında bulundu. Ayrıca ilerleme kaydedilmeyeceği takdirde de Trump'ın zirveyi terk edeceğini söyledi.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Kuzey Kore lideri Kim Jong'un'a gelecek ay yapılması planlanan zirve gerçekleştiği takdirde, Başkan Donald Trump'ı 'oyalamaması' uyarısında bulundu.

Pence Fox News kanalına verdiği röportajda bunun "büyük bir hata olacağını" söyledi. Pence, ilerleme kaydedilemediği takdirde Trump'ın zirveyi terk edeceği konusunda hiçbir şüphesi olmadığını da vurguladı.

KUZEY KORE "LİBYA MODELİ" ÖNERİSİNE TEPKİ GÖSTERDİ

Bolton Kuzey Kore'nin nükleer silahlardan arındırılmasında 'Libya modelinin' kullanılabileceğini söyleyince, Kuzey Kore yönetimi sert tepki göstermişti.

ESKİ LİBYA LİDERİ KADDAFİ UZLAŞMADAN 8 YIL SONRA ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Eski Libya lideri Muammer Kaddafi 2003'te nükleer programından vazgeçmesi karşılığında, ambargoların kaldırılması için Batılı güçlerle uzlaşmış ve sekiz yıl sonra Batı destekli isyancı güçler tarafından öldürülmüştü.

GÜNEY KORE LİDERİ MOON, TRUMP İLE ZİRVE HAKKINDA GÖRÜŞME YAPACAK

Bu arada Güney Kore lideri Moon Jae-in de Trump ile bugün Washington'da planlanan zirvenin ele alınacağı bir görüşme yapacak. New York Times gazetesi Pazar günkü sayısında Trump'ın yardımcıları ve danışmanlarına zirveye katılıp katılmamayı sorduğunu yazmıştı.

BBC

Amerika Birleşik Devletleri Donald Trump Kuzey Kore Fox News Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title