Haberler

Pedallar, prematüre bebekler için çevrildi

İZMİR'de Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yenidoğan Kliniği çalışanları, 17 Kasım Dünya Prematüre Günü'nde farkındalık yaratmak için Karşıyaka'da bisiklete bindi.

İZMİR'de Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yenidoğan Kliniği çalışanları, 17 Kasım Dünya Prematüre Günü'nde farkındalık yaratmak için Karşıyaka'da bisiklete bindi.

İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yenidoğan Kliniği çalışanları, 17 Kasım Dünya Prematüre Günü kapsamında 'Prematüre Bebekler için Yaşama Pedal Çevir' etkinliğinde bir araya geldi. Karşıyaka Vapur İskelesi'nde toplanan 30 sağlık çalışanı, bisikletlerini mor renkte flama ve balonlarla süsledi. Toplanan grup, bisikletleriyle kornalar çalarak Mavişehir'e kadar pedal çevirerek prematüre bebekler için farkındalık yarattı. Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları  ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yenidoğan Kliniği Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. Şebnem Çalkavur (53), prematüre olarak dünyaya gelen bebeklerin gelişiminin yakından takip edilmesi gerektiğini söyledi. Çalkavur, "Günümüzde her 10 bebekten biri, dünyaya prematüre olarak geliyor. Erken doğdukları için birçok sorunla karşılaşıyorlar. Prematüreliğin çok fazla nedeni olduğu için ne yazık ki çok önlenebilir gibi durmuyor. Dolayısıyla erken doğan bebekler için çok çabalamamız gerekiyor. Gerek solunum yolları hastalıkları gerek beyin ve nörolojik problemleri nedeniyle çok yakından takip ediyoruz. Sağlık personelleri olarak biz de bugün bir araya gelerek kutlamak istedik" dedi.

'BİZLER AİLELERİN YANINDAYIZ'

Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yenidoğan Kliniği Eğitim Sorumlusu Dr. Tülin Gökmen Yıldırım (47) da her sene farklı bir aktiviteyle Dünya Prematüre Günü'nü kutladıklarının altını çizdi. Yıldırım, "Ekip olarak prematüre bebeklerin sorununa ve durumuna vurgu yapmak için bisikletlerimizle birlikte toplandık. 36 haftadan önce doğan bebekleri prematüre olarak adlandırıyoruz. Prematüre olarak doğan bebekler, çeşitli sorunlarla daha sık karşılaşıyor. Ancak bizler, her zaman ailelerle birlikte bu problemleri halletmeye çalışıyoruz. Her yıl 17 Kasım'da farklı aktiviteler yapıyoruz. Bu yıl bisikletlerle farkındalık yaratmak istedik" ifadelerini kullandı.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yenidoğan Behçet Uz Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title