Haberler

Pazarören Mimarsinan Anadolu Öğretmen Lisesi'nden Rekor Başarı

Pınarbaşı ilçesinin gözde okullarından, Pazarören’de bulunan Mimarsinan Anadolu Öğretmen Lisesi 2014 yılı üniversite yerleştirme sonuçlarına göre rekor bir başarıya imza atarak; Anadolu öğretmen, Fen ve Anadolu liselerinin yerleştirme ortalamasının üzerinde bir yerleştirme oranını yakaladı.

Pınarbaşı ilçesinin gözde okullarından, Pazarören'de bulunan Mimarsinan Anadolu Öğretmen Lisesi 2014 yılı üniversite yerleştirme sonuçlarına göre rekor bir başarıya imza atarak; Anadolu öğretmen, Fen ve Anadolu liselerinin yerleştirme ortalamasının üzerinde bir yerleştirme oranını yakaladı.

2014 üniversite yerleştirmeleri hakkında değerlendirmelerde bulunan Okul Müdürü Muhammed Güler "Mimarsinan Anadolu Öğretmen Lisesi 2014 yılında 39 mezun verdi. Mezun olan Öğrencilerimizden 27 öğrencimiz Tıp, Hukuk, Eczacılık ve Mühendislik Fakülteleri gibi bölümleri kazanan öğrencilerimizin yanı sıra Radyo Televizyon, İlahiyat, Öğretmenlik gibi bölümlere de öğrencilerimiz yerleşti" dedi.

ÖSYM'nin yayınladığı istatistiklere ve Ülke genelinde toplamda Okul türlerine göre üniversitelere yerleştirme oranın da Okulun yaklaşık %70 yerleştirme oranı ile geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye ortalamasının üzerinde bir yerleştirme oranına sahip olduğunu belirten Okul Müdürü Muhammed Güler, "Bu başarıda katkısı olan ve emeği geçen Öğretmen, Öğrenci, İdarecileri tebrik ve teşekkür ediyorum. Umarım bu başarı her yıl katlanarak devam eder." dedi. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muhammed Güler Pazarören Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title