Haberler

Ölen patronlarının peşini cenazesinde de bırakmadılar: Hakkımızı helal etmiyoruz

Güncelleme:

2014 yılında kapanan şirketin çalışanları, fabrika sahibi Attila Doğan'ın cenazesinde imamın "Hakkınızı helal ediyor musunuz?" sorusuna "Etmiyoruz" diye yanıt verdi.

Kocaeli Derince Çenesuyu'nda üretim yapan ve 2014 yılında kapanan AD Demirel'in çalışanları hak arayışlarını sürdürüyor. Önceki gün Ankara'da yaşamını yitiren fabrika sahibi Attila Doğan'ın cenazesine katılan işçiler haklarını helal etmedi.

HAKLARINI HELAL ETMEDİLER

Cenaze töreninde cenaze namazına katılan işçiler cami imamının "Hakkınızı helal ediyor musunuz?" sorusuna "Etmiyoruz" diye yanıt verdi. İşçiler, cami imamına da tepki göstererek kul hakkının da cenazede anlatılmasını istedi.

ALACAK 5 MİLYON LİRA

Birleşik Metal-İş'in örgütlü olduğu AD Demirel, 2014 yılında ekonomik gerekçelerle üretimini durdurdu. 67 işçi tazminatlarını ve haklarını alamadı. Uzun süren hukuk mücadelesinde işçiler davaları kazandı ancak icra ettikleri tüm mal varlıklarına bankalar el koydu. Yaklaşık 5 milyon lira alacağı olan işçiler tüm girişimlere rağmen paralarını alamadı ama mücadeleyi de bırakmadı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Derince Kocaeli Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (117)

Vatandaş:

Ölen ölmüş Allah rahmet eylesin. Zaten inançlı insan Allah in adaletine inanır güvenir. Hakkını helal etmezsin bu seninle alakalı. Ama gidip orada şov amaçlı o merhumun ailesini sevenlerini acı günlerinde rencide etmek aşağılamaya çalışmak en az merhumun yaptığı kadar büyük günah bence. Allah a şükür Allah in terazisi hem bu dünya da hem ahirette en küçük zerreyi bile doğru tartacaktir. Kimse kimsenin nasibini kısmetini yiyemez. Sadece yediğini zanneder. Sen de hakkın yendi sanarsin. Ama gerçekte öyle değil.

9
28
yanıtYanıtla
Hakan:

Sizi perişan eddı aylarca paranızı vermedı ve siz karsılık sızmı kalacaktınız o adamların yerınde olsanız o paraları yakınlarına verdı yedırdı az bile etmişler kanımca

yanıt7
yanıt2
ede:

çok boş konuşmuşsun

yanıt5
yanıt2
Zeki Pınarcık:

Güzel cevaplamışsınız ama adamlar nasıl bir sıkıntı içine düşmüşler ki içleriniz acısını orada bu şekilde ifade etmişler.

yanıt6
yanıt0
enigma:

İnşallah senin başınada aynısı gelir, sen o şekilde düşünür cenazesinde hakkını helal edersin, tabi bu işçilerin , emekçilerin 8 yıldır nasıl yaşadıkları senin ve senin gibi ahirette hesaplaşırızcı zihniyetlerin umurunda değil.

yanıt1
yanıt0
Tazminat:

Tazminat gibi birşey okumadım ben hiç islamda. çalıştığının karşılığını alırsın. . Çalışırken maaşlarınızı vermeseydi haklıydınız da şimdi hangi parayı istiyorsunuz. Tazminat modern hukukta var. Allahın huzurunda da modern hukuktan mı sorumluyuz. Allahın kanunlarından mı.

3
33
yanıtYanıtla
Cafer:

Sonuçta işe girerken işveren bu yükümlülüğün altına imza atıyormu evet bunu anlamayacak kadar kafa yokmu sende tazminatı matt

yanıt15
yanıt2
TAZMİNAT:

SEN ALMA O ZAMAN

yanıt2
yanıt0
İlle:

Tazminat yazması şart degil Bunun adı akitleşmedir nasil okudun bilemem ama sen bunu bir bilene daniş Hak haktir...!

yanıt5
yanıt2
Edirneli:

Sen hiç kul hakkı diye bir şey duydun mu, eleman asgari ücret alicak siz milyonları cebine koyacaksınız neden asgari ücret yerine 10 bin TL vermiyorsun çalışanlarına Sen sefasını sürerken hayatın bizler hep cefasını çekiyoruz. Sonra bide şükredin diyorsunuz. Önce siz amelsizlik yapmayın

yanıt3
yanıt0
Tüm 117 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title