Haberler

Papa, BM Genel Kurulu'nda Konuşma Yapacak

Papa 16. Benedict'in, Gelecek Hafta Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda Hıristiyan ve Müslüman Dünyası Arasındaki Çatışmanın Çözümüne Katkıda Bulunmak İçin Bir Konuşma Yapacağı Açıklandı.

Papa 16. Benedict'in, gelecek hafta Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda Hıristiyan ve Müslüman dünyası arasındaki çatışmanın çözümüne katkıda bulunmak için bir konuşma yapacağı açıklandı.

BM Genel Kurul Başkanı Srgjan Kerim, Papa 16. Benedict'in gelecek hafta yapılacak genel kurul toplantısında bir konuşma yapacağını söyledi. Konuşmanın, Hıristiyan ve Müslüman dünyasındaki sorunların çözümüne katkıda bulunmasının amaçlandığını ifade eden Kerim, "Vatikan ve BM olarak insanlık ve dünya için ortak bir misyonu paylaşıyoruz. Papa'yı, genel kurulumuzda mesaj verecek bir konuşma yapması için davet ettik. Hıristiyan ve Müslümanlar arasındaki ciddi problemlerin çözülmesi için her zamankinden çok daha fazla açık ve derin bir diyaloga ihtiyaç vardır" dedi.

(DPA-OYK-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title