Haberler

Pakistan'da Koalisyon Dağıldı

Eski Pakistan Başbakanı Nevaz Şerif, Cumhurbaşkanı Pervez Müşerref'in Görevden Aldığı Yargıçların Durumu Konusunda Koalisyon Ortağı Asif Zardari ile Yaşanan Uyuşmazlığın Ardından Partisinin Hükümetten Ayrıldığını Açıkladı.

Eski Pakistan Başbakanı Nevaz Şerif, Cumhurbaşkanı Pervez Müşerref'in görevden aldığı yargıçların durumu konusunda koalisyon ortağı Asif Zardari ile yaşanan uyuşmazlığın ardından partisinin hükümetten ayrıldığını açıkladı.

Şerif, lideri olduğu Pakistan Müslüman Birliği-N (PML-N) partisi üyelerinin yarın istifalarını sunacaklarını belirtti. Şerif, hükümetten çekilmelerine karşın muhalefetle işbirliğine gitmeyeceklerini ifade etti.

Koalisyonun ana ortağı olan Pakistan Halk Partisi (PPP) ve PML-N, Müşerref'in geçen yıl görevden aldığı yargıçları yeniden görevlendirme konusunda anlaşmış, ancak bunun nasıl yapılacağına ilişkin tam bir mutabakat sağlanamamıştı. Hafta sonunda Londra'da yapılan görüşmelerde de bu konuda bir uzlaşmaya varılamadı.

Geçtiğimiz yıl Aralık ayında suikast sonucu öldürülen Benazir Butto'nun eşi Asıf Zardari, yargıçların görevlerine iade edilmelerine ilişkin düzenlemenin, Anayasa değişikliklerini içeren bir paketin parçası olmasını istiyor. Bu paket kapsamında yargıçların yetkilerinin de azaltılması öngörülüyor.

Cumhurbaşkanı Müşerref, geçtiğimiz yıl Kasım ayında, olağanüstü hal ilan etmiş ve Yüksek Mahkeme üyesi yaklaşık 60 yargıcın görevine son vermişti.

(BBC-İB-İB-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title