Haberler

Özgürlük ve Reform Partisi, 1. Olağan Kurultayında Gövde Gösterisi Yaptı

KKTC Koalisyon Hükümetinin Küçük Ortağı Özgürlük ve Reform Partisi'nin (Örp) 1. Olağan Kurultayı, Lefkoşa Atatürk Spor Salonu'nda Yapıldı.

KKTC koalisyon hükümetinin küçük ortağı Özgürlük ve Reform Partisi'nin (ÖRP) 1. olağan kurultayı, Lefkoşa Atatürk Spor Salonu'nda yapıldı.

14 ay önce kurulan ÖRP'nin yeni bir parti olmasına rağmen yoğun katılımın gözlendiği kurultayına AK Parti'nin de yeni ve eski birçok milletvekillinin katıldığı gözlendi. Kurultayın açılış konuşmasını yapan İskele Milletvekili Mustafa Gökmen, 3 kişinin kurduğu ÖRP'nin 16 bin üyeli bir kitle partisi haline geldiğini söyledi. Kurultayda şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından faaliyet ve mali raporlar okunarak kabul edildi. Kongreye AK Parti İstanbul Milletvekili

ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış ile KKTC vatandaşı İtalya Radikal Parti milletvekili Maurizo Turco'nun yanı sıra Antalya Milletvekili ve TBMM Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Mevlut Çavuşoğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve bazı eski bakan ve milletvekilleri de katıldı.

Antalya Belediye Başkanı Menderes Türel, yaptığı konuşmada, kurultayın Türk halkına hayırlı olmasını diledi ve Antalya halkı tarafından gönderilen plaketi Genel Başkan Doç. Dr. Turgay Avcı'ya sundu. Antalya Milletvekili Mevlut Çavuşoğlu ise, KKTC'ye uygulanan ambargolara karşı yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Çavuşoğlu, iki önemli gelişme olarak artık 2 KKTC milletvekilinin parlamentoda temsil edildiğini ve AİHM'nin KKTC Taşınmaz Mal Komisyonu'nu iç hukuk yolu olarak kabul ettiğini anımsattı.

İtalyan Milletvekili Turco da, konuşmasında GKRY Başkanı Tasos Papadapulos ve Başpiskopos Hrisostomos'a seslendi. KKTC kimliğini gösteren Turco, "Bunlar kredi kartı değil. Bunu bankada kullanmak için değil, insan hakları adına mücadele için aldım" dedi. Turco ayrıca, Hrisostomos'tan dini siyasete alet etmemesini istedi.

İstanbul Milletvekili Egemen Bağış ise, Türkiye'den ve Başbakan Erdoğan'dan selam getirdiğini, yapılan toplantı nedeniyle Ankara'nın kalbinin Kızılcahamam'da attığını ancak Başbakan Erdoğan'ın kendilerini kongreye katılım için görevlendirdiğini söyledi. Başarılarından dolayı Turgay Avcı'yı içtenlikle tebrik ettiklerini söyleyen Bağış, "'Kazan kazan' formülü oraya konduğunda bazıları bizi Kıbrıs'ı satmakla suçladı. Şimdi ise haklılığımız anlaşıldı. Tek asker çekmeden, bir karış toprak vermeden dünyadaki

dengeleri değiştirdik. Barış isteyen taraf olarak saygı gördük. Durmak yok yola devam" diye konuştu. Bağış, ayrıca Başbakan Recep Erdoğan'ın mesajını okudu.

Bugünün KKTC'yi geleceğe taşıyan gün olduğunu söyleyen ÖRP Genel Başkanı Turgay Avcı ise, KKTC'nin değişim ihtiyacına cevap vermek için yola çıktıklarını söyledi. Avcı, 14 ay içinde 204 örgüt kurduklarını belirtti.

Turgay Avcı, genel başkan seçilerek kurultaydan daha da güçlenerek çıktı.

(MG-CY-CY-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

title