Haberler

'Özgür ve Demokratik Bir Türkiye İçin Emekçiler Van'a Yürüyor' Mitingi

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Van Milletvekili Fatma Kurtulan, Türkiye'nin temel sorunlarının telekulak ve türbanla kapatılmaya çalışıldığını savunarak, "Sorun aslında bunlardan hiçbiri değildir. Türkiye'nin gerçek sorunu Kürt sorundur" dedi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Mavigöl Kadın Derneği ve Göç-Der'in düzenlediği, DTP ile Emek Partisi'nin (EMEP) desteklediği 'Özgür ve demokratik bir Türkiye için emekçiler Van'a yürüyor' mitingi yapıldı. Van Kalesi'nin yanında bulunan Atatürk Kültür Parkı'nda yapılan mitinge sabahın erken saatlerinden otobüslerle Siirt, Mardin, Ağrı, Iğdır, Muş, Batman, Diyarbakır ve Kars gibi Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki çeşitli illerden gelen sendika ve parti üyeleri katıldı. Van'daki katılımcılar ise Melen Caddesi'nde toplandıktan sonra açtıkları pankart ve afişler eşliğinde yasadışı sloganlar atarak miting alanına doğru yürüyüşe geçti. Çok sayıda kişinin hep birlikte polis ekiplerinin park kapısında oluşturduğu arama noktalarına gelmesi sırasında zaman zaman tartışmalar yaşandı. Üzerinde DTP İl Örgütü'nün amblemi ile 'Nevruza me pirozbe' yazısı bulunan şapka ile miting alanına gelen DTP Van Milletvekili Özdal Üçer de zaman zaman görevli polislerle tartıştı. Üçer, bazı polisler hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan mitingde PKK terör örgütü elebaşının poster ve resimleri açıldı. Mitingin açılış konuşmasını KESK dönem sözcüsü Selim Bozyiğit yaptı. EMEK Genel Başkanı Levent Tüzel, DİSK Eğitim Daire Başkanı Remzi Çalışkan ve eski Mazlum-Der Genel Başkanı Ayhan Bilgen'in de birer konuşma yaptığı mitingde kalabalığa hitap eden DTP Van Milletvekili Fatma Kurtulan, 22 Mart'ta Nevruz'u burada kutlamak istediklerini ancak izin verilmediğini söyledi. Kurtulan, Nevruz kutlamalarında yaşanan hak ihlalleri ve Kürtlere yapılanlardan dolayı inceleme başlatılması gerektiğini savundu. Türkiye'nin temel sorunlarının telekulak ve türbanla kapatılmaya çalışıldığını iddia eden Kurtulan, sorunun aslında bunlardan hiçbiri olmadığını, gerçek sorunun Kürt sorunu olduğunu ileri sürdü. Türkiye'nin artık şeffaflaşmak zorunda olduğunu söyleyen Kurtulan, "Gelin sahte ve iki yüzlü politikalarla değil, ülkenin gerçeklerini masaya yatıralım. Hergün cenazeler geliyor. Tabutların üzerindekilerin kim olduğu önemli değil. İster dağdakiler olsun ister Edirne'dekiler olsun. İnsanlar ölüyor. Gençler ölüyor. Gelin bir an önce bu kanı durduralım. Bu kanı durdurmak bizim elimizde. Bir an önce bu operasyonlar durdurulmalıdır" dedi.

Konuşmaların ardından sahneye çıkan ses sanatçısı Nilfer Akbal'ın Türkçe ve Kürtçe seslendirdiği türkülerin eşliğinde uzun süre halay çekildi. Kalabalık daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Mitinge DTP Van Milletvekilleri Kurtulan'ın yanı sıra DTP Van Milletvekili Özdal Üçer, DTP Bitlis Milletvekili Nezir Karabaş, DTP Batman Milletvekili Bengü Yıldız ile çevre il ve ilçelerin DTP'li belediye başkanları ile il teşkilatı katıldı.

(ŞA-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title