Haberler

Özel Sporcular Ata'nın Huzurunda

Güncelleme:

"Oyun birlikte, hayat birlikte" diyerek herkesi harekete geçmeye çağıran Özel Olimpiyatlar Türkiye, Bilkent Lisesi iş birliğiyle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde 'Birlikte Atan Kalpler' etkinliği düzenledi.

Özel ve partner sporcular önce birlikte oynayıp eğlendi, sonra da Anıtkabir'i ziyaret ederek Ulu Önder Atatürk'e saygı ve sevgilerini dile getirdi.

Özel eğitim gereksinimi olan bireylerin yaşıtlarıyla spor yoluyla kaynaşmasını sağlamak amacıyla faaliyet gösteren Özel Olimpiyatlar Türkiye, 3 Aralık Engelliler Günü'nde Bilkent Lisesi iş birliğiyle 'Birlikte Atan Kalpler' etkinliği düzenledi. Etkinliğe Özel Olimpiyatlar Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Civelek, Bilkent Üniversitesi Dekanı Prof Dr. Kamer Rodoplu, Bilkent Okulları Genel Koordinatörü John O'Dwyer'ın yanı sıra Bilkent Lisesi Müdürü Dr. Aykut İnan İşeri de katıldı.

Bilkent Lisesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen günübirlik etkinliklerde bir araya gelen özel ve partner sporcular karma basketbol branşında hünerlerini sergiledi. Spor müsabakasının ardından farklı atölyelerde akranlarıyla birlikte keyifli vakit geçiren özel sporcular ilgi odağı oldu. Etkinlik sonrası birlikte madalyalarını alan sporcular, "Oyun Birlikte, Hayat Birlikte" mesajını verdi.

CİVELEK: "TEK İSTEĞİMİZ, ÖZEL OLİMPİYATLAR TÜRKİYE AİLESİ'Nİ DAHA DA BÜYÜTMEK…"

Özel Olimpiyatlar Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Civelek, özel çocukları, dar sınırlardan çıkarıp yaşamın akışı içine çekmeyi amaçladıklarının altını çizerek, "Her çocuk özeldir; fakat bazıları daha özeldir diyerek, tam 35 yıldır aynı heyecan ve şevkle aradaki engelleri kaldırmak için çalışıyoruz. Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz etkinliklerle hayatında fark yarattığımız kişi sayısı on binleri buldu. Sadece 2016 yılında 18 bin kişiye dokunarak ailemizi daha da genişlettik, fakat biz geldiğimiz noktayla asla yetinmiyoruz; daha fazla spor dalında, daha çok sayıda özel eğitim gereksinimi olan bireye ulaşmayı hedefliyoruz. Gerçekleştirdiğimiz etkinliklerde özel sporcularımızın neler başarabildiğini görüyor, mücadelelerine ve mutluluklarına ortak oluyoruz. Ne kadar güçlü ve istekli olduklarını biliyoruz. Ama yolumuz uzun… Bizi bu yolda yalnız bırakmayan çok insan var. Tek isteğimiz bu sayının daha da artması, daha çok özel çocuğa ulaşmak. 3 Aralık Engelliler Günü vesilesiyle birlikte daha fazla çocuğumuzun hayatını güzelleştirelim istiyoruz" dedi.

ÖZEL SPORCULARDAN ANITKABİR'E ZİYARET

Özel ve partner sporcular, Engelliler Günü kapsamında Anıtkabir'i ziyaret ederek, birlikte mozoleye çiçek koydu. Özel Olimpiyatlar Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Civelek ise Anıtkabir anı defterine şu satırları yazdı:

"Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk,
Özel Olimpiyatlar Türkiye Ailesi olarak, zat-ı alinizin dile getirdiği "Çocuk sevgisi insan sevgisi için bir ihtiyaçtır" sözünü kendimize pusula belirleyerek, özel eğitime ihtiyacı olan çocuklarımızın sosyal hayata katılımlarını desteklemek için tüm gücümüzle çalışıyoruz.
Bu özel çocuklarımızı 35 yıldır sevgi ve ilgiyle kucaklarken, onların dört duvar arasındaki hayatları ile dışarıdaki yaşamın arasındaki duvarları ortadan kaldırmak, özel çocuklarımızı sosyal hayatın içine çekerek yaşıtlarıyla kaynaşmalarını sağlamak; çocuklarımızın, ailelerin ve toplumumuzun umutlarını yeşertmek, yegâne amacımız…

Zat-ı alinizin 'geleceğin gülü, yıldızı ve ikbal ışığı' olarak işaret buyurduğunuz çocukların mutluluğu için daima çalışacağımıza söz veriyoruz."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mehmet Civelek Anıtkabir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title