Haberler

Türkiye'nin Jandarma Fabrikasında Şimdi Otlar Yetişiyor

Güncelleme:

Zoguldak'ın Devrek ilçesinde bulunan disiplinli yapısı ve yetiştirdiği jandarmalarla ün yapan 2. Er Eğitim Tabur Komutanlığı'nda şimdi otlar yetişiyor.

Bir zamanlar Türkiye'nin en iyi jandarma eğitim taburlarından olan ve yetiştirdiği askerler ile tanınan Devrek'te şimdi otlar yetişiyor. Geçtiğimiz yıl kapanan ve Adalet Bakanlığı'na devredilen taburdan geriye askerlerin eğitim sırasında giydikleri botlar kaldı.

KADERİNE TERK EDİLDİ

Zonguldak'ın Devrek ilçesine 60 yıl önce kurulan ve disiplinli eğitimi ile son yıllarda özellikle İç Anadolu Bölgesi'nin Jandarma ihtiyacını karşılayan 2. Er Eğitim Tabur Komutanlığı geçtiğimiz yıl kapatılarak Adalet Bakanlığı'na devredildi. Son yıllarda 4 bölük olarak hizmet veren eğitim taburu özellikle iyi Jandarma yetiştirmesi ile biliniyordu. Şimdilerde ise adeta kaderine terk edilen taburda otlar yetişiyor.



KİMLER GELDİ KİMLER GEÇTİ

Uzun dönem askerlerin yanı sıra bedelli askerlik hizmetinin de yapıldığı 2. Jandarma Er Eğitim Taburu bir çok ünlü ismi de ağırladı. Sanatçı Emre Altuğ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kardeşi Mustafa Erdoğan ve eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Kaan Çağlayan gibi isimleri eğiten taburdan geriye kalan terk edilmiş botlar Devreğin eski askerlerini hüzünlendiriyor. Özellikle askerliğini Devrek'te yapan vatandaşların gelip ziyaret etmek istedikleri taburda insan boyu otlar, terk edilmiş binalar, bırakılıp gidilen eğitim alanları ve askerlikle ilgili sözler dikkat çekiyor.



CEZAEVİ YAPILACAK

Adalet Bakanlığı'na devredilen ve girişinde gardiyanların beklediği Devrek Jandarma Er Eğitim Taburu'na cezaevi yapılması gündemde. Çalışmaların kısmen başladığı alanın doğal güzelliği de dikkat çekiyor. Taburun içinden dere geçerken, yanından ise Filyos ırmağı akıyor. Devrekliler ise taburun kapanmasının üzüntüsünü yaşıyor. Eğitim taburunun Devrek ekonomisine katkı sağladığını belirten vatandaşlar, "Şimdi kaderine terk edildi. Biz bu askeriyeyi seviyorduk. Bir çok ünlü ismi de ağırladı" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Adalet Bakanlığı Zonguldak Türkiye Devrek Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (12)

aha:

Kimin askere ihtiyacı varki,Barış zamanı.

21
42
yanıtYanıtla
Bu şart:

Saçma bir haber, Ordu küçültülmeli adam akıllı 0 personel ve malzemeler ile (tabi artık 1 ve 2'' nci dünya savaşından kalan malzemeler yenilenerek) adam akıllı kadrolanmalı, Rütbe Erlikten paşa'' lığa doğru gitmeli, generallerin saltanat safhası olmamalı (zengin bir ülke değiliz)

24
10
yanıtYanıtla
ali:

84/4 jan kom .olarak askerliğimi burda yaptım .cezalı bir taburdu ve üst düzeyde disiplin vardı.

11
5
yanıtYanıtla
ESKR:

Suan Askerim Söz konusu vatan ise gerisi bizi ilgiledirmez

6
6
yanıtYanıtla
hakan taner:

88/4 olarak yaptım gercekten bunun böyle olması üzücü

12
0
yanıtYanıtla
Yusuf D.:

Bunun haber değeri konusunda..ben bilmem merkez bilir :-)

6
3
yanıtYanıtla
AHISKALI:

VAY BE 84 /1 ORDAYDIM ÜZÜCÜ GERÇEKTEN DE

5
0
yanıtYanıtla
mahmut:

89/2 olarak 2.ç bölükte yani sosyete bölüğünde yaptım 10 numara bir taburdu en azından 2. bölük öyleydi Devrek halkına haksızlık olmuş tabura da yazık olmuş çok üzüldüm

3
0
yanıtYanıtla
İİNAN:

ASKERLİĞİ TAMAMEN KALDIRALIM. ÜLKEYİ POLİS SAVUNSUN OLUR MU? RAHAT UYUYABİLİR MİSİNİZ?

2
0
yanıtYanıtla
şevko:

Arkadaşlar o gördüğünnüz bi çüft cızmalar benim. en son terhiz alırken bırakmıştım. çok felaket kohar. eminim halen kohardır.

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title