Haberler

Diyarbakırlı Berberlerin Hedefi Dünya Şampiyonluğu

Diyarbakırlı berberler Ömer Ağırbaş ve Yunus Çelik, çeşitli tarihlerde ulusal ve uluslararası çapta düzenlenen turnuvalarda önemli başarılara imza attı. Aynı iş yerini işleten berberler dünya şampiyonluğunu hedefliyor.

Diyarbakırlı berber Ömer Ağırbaş (35), 22- 23 Nisan tarihleri arasında Ukrayna'nın Kiev kentinde yapılan 'CCrystal Angel ve Eurasia Cup Saç Festivali'ne, Türkiye CMC CAT Milli Takımı bünyesinde katıldı. Milli Takım, çok sayıda ülkenin katıldığı yarışmada Türkiye'ye 'Master Class Show' ödüllünü kazandırdı. Yunus Çelik (24) ise 29 Nisan'da Ankara'da 46 berberin katılımıyla yapılan 'Türkiye'nin Sihirli Elleri' yarışmasında 3'üncü oldu. Aynı iş yerinde çalışan iki berber, şimdi de dünya şampiyonluğunu hedefliyor.

Ömer Ağırbaş, baba mesleği olan berberliği 22 yıldır yaptığını anlatarak, "Daha önce 2-3 yerde kalfalık yapmışlığım oldu. Sadece babamdan değil 50'ye yakın kişiden eğitim aldım. Kuaförlüğe okulu bırakarak başladım. İlk önce fazla heves yoktu bende, baktım ki berberlikten başka şansım yok, ben de kendimi berberliğe adadım. Şu anda profesyonel düzeyde berberlik yapıyorum. Babam zor durumdaydı. Maddi durumu ağırdı ona destek çıktım. 16 yaşımdan beri kuaför işletmeye başladım. 2015'te Antalya'da yapılan 'Yüksek Düzey Kesim Yarışması'nda 50'den fazla kişinin arasından birinci oldum. 23 Nisan'da da Ukrayna'da düzenlenen yarışmada milli takım olarak birincilik elde ettik. Dünya çapında sayılı kuaförler arasında Diyarbakırlı kuaförler yer alıyor. Biz de elimizden geldiğince Diyarbakır'ı tanıtacağız. Önümüzdeki günlerde İtalya'da dünya şampiyonluğu düzenlenecek. Kısmetse ben de gideceğim" dedi.

2005 yılında meslek hayatına amcasının yanında başladığını anlatan Yunus Çelik, 5 yıl boyunca amcasına çıraklık yaptıktan sonra, 2011'de kendi iş yerini açtığını belirtti. 29 Nisan'da Türkiye'nin birçok yerinden 46 berberin katıldığı yarışmada üçüncülüğü elde ettiğini anımsatan Çelik, kendine yeni bir hedef koyduğunu ve bunun Diyarbakır'ı dünya çapında temsil ederek, tanıtmak olduğunu ifade etti. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yunus Çelik 23 Nisan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title