Haberler

Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'yu kabul etti

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Orta Asya-ABD Dışişleri Bakanları toplantısına katılmak için Taşkent'te bulunan ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'yu kabul etti.

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Orta Asya-ABD Dışişleri Bakanları toplantısına katılmak için Taşkent'te bulunan ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'yu kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı Basın Ofisinden yapılan açıklamaya göre, görüşmede Mirziyoyev, son yıllarda istikrarlı ve sistemli olarak gelişen ve karşılıklı güvene dayanan çok yönlü Özbek-ABD ilişkilerinin sürekli olarak gelişmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Mirziyoyev, mayıs 2018'de ABD'ye gerçekleştirdiği ve iki ülke arasında sağlanan mutabakatların hayata geçilmesi kapsamında karşılıklı işbirliğinin daha da geliştiğini belirtti.

Pompeo ise ülkesinin Özbekistan'ın bağımsızlığını, egemenliğini ve toprak bütünlüğünü her zaman desteklediğini söyledi.

Ülkedeki demokratik değişim ve ekonomik reformlardan duyduğu memnuniyeti dile getiren Pompeo, Özbekistan'ın istikrarlı kalkınmasının ikili ilişkilerin pekişmesi için sağlam bir altyapı oluşturduğunu vurguladı.

Pompeo, ABD'nin, Özbekistan'ın Dünya Ticaret Örgütü'ne üyelik sürecinin hızlandırılması için her türlü desteği sağlayacağını belirtti.

Görüşmede, ABD'nin önde gelen şirketlerinin Özbekistan'da yer almasını karşılıklı destekleme konusunda mutabık kalındı.

Orta Asya-ABD "C5+1" Dışişleri Bakanları toplantısı, bugün başkent Taşkent'te yapıldı.

Toplantıya ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Kazakistan Dışişleri Bakanı Muhtar Tleuberdi, Kırgızistan Dışişleri Bakanı Çingiz Aydarkulov, Tacikistan Dışişleri Bakanı Siraciddin Muhriddin, Türkmenistan Dışişleri Bakanı Raşid Meredov ile ev sahibi Özbekistan Dışişleri Bakanı Abdulaziz Kamilov katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Özbekistan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title