Haberler

Oyunculuk Eskiden Hevesti Şimdi Meslek!

Oyuncu Kerem Alışık "Eskiden oyunculuğa heves olarak bakılırdı ama şimdi meslek olarak görülüyor" dedi ve ekledi: Ama şöhret için eğitim almak isteyenler....

Sadri Alışık Kültür Merkezi, yedinci yılında konservatuvar eğitimi de vermeye başladı. SAKM'nin genel sanat yönetmeni Kerem Alışık'la bu yeni projeyi ve oyunculuk sektörünü konuştuk.

Sadri Alışık Kültür Merkezi'nde artık konservatuvar eğitimi de vereceksiniz. Öğrenci almaya başladınız mı?

Evet, bu sene konservatuvar açıyoruz. 2+1 yıllık eğitimin ilk öğrencilerini alıyoruz. Sabah 10'dan, akşam 6'ya kadar süren ders periyodu içinde; oyunculuk, şan, dans, tiyatro tarihi ve eskrim gibi dersler vereceğiz.

DİZİYE HAZIRLIYORUZ

2+1 sistemi nasıl bir sistem, anlatır mısınız?

İki sene teorik bilgiler verilecek, son sene de bir tiyatro oyunu hazırlayacaklar. Bir oyunun sahneye nasıl konulacağını aşama aşama öğrenecekler.

Sadece tiyatro odaklı bir eğitim mi verilecek?

Hayır, oyunculuk üzerine... Kamera önü eğitimimiz de var. Üçdört ayda oyuncuyu dizilere de hazırlıyoruz.

Sadri Alışık Konservatuvarı sektörde nasıl bir fark yaratacak?

Konservatuvar bizi farklı boyutta heyecanlandırıyor. Özelikle maddi imkansızlıktan ötürü ya da yaş sebebiyle konservatuvara giremeyen öğrencilere bir alternatif yaratacak. Biz, yaş yüzünden bir-iki sene kaybeden çocuklarımızı da alıyoruz. Tam burslu ya da yüzde 50 burslu öğrencilerimiz olacak. Biz başarılı olan öğrencilerimize ömür boyu burslu eğitim de veriyoruz. Profesyonel olduktan sonra da imkanlarımızdan yararlanmaya devam edecekler.

Her sezon yeni oyunlar, yeni diziler oluyor. Sektörde çok fazla oyuncu açığının olduğunu düşünüyor musunuz?

Sektör bir sürü insana kapı açıyor, istihdam sağlıyor. Bu döngüyü ayakta tutuyor. Bir sürü okul açılıyor ve hepsi de dolu. Eskiden insanlar oyunculuğa heves olarak bakıyorlardı şimdi ise meslek ve geçim kaynağı olarak görüyorlar. Aileler de olaya artık bu şekilde bakıyorlar. Eskiden çocuklarının oyuncu olmasını istemezler, karşı koyarlardı. Şimdi durum terse döndü; çocuğunun elinden tutup getiriyor.

ASLOLAN PROJEDİR

Peki ünlü olmak, çok para kazanmak için eğitim alıyor olabilirler mi?

Öyle kişiler de var tabii. Dizide gördüğü hayatlara öykünüyorlar. "Ünlü olmak meslek değil, oyuncu olmak meslek" diyoruz onlara. "Bugün kursta, yarın televizyonda" diye bir şey yok. Önce oyunculuğun gereklerini yerine getirmek zorundalar. Bu arada çocuklarını kazanç kapısı olarak görenler aileler de var.

Bölüm başına 50-60 bin lira alan oyuncular var. Aynı sektörden biri olarak, bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz peki?

Arz-talep meselesi bu! Bir hikmeti var demek ki. Bence aslolan projedir. Bu kadar yüksek rakamlar sebebiyle prodüksiyondan kısıtlamalar oluyorsa ya da yük sadece iki başrolün üzerine bindiriliyorsa, bu çok yanlış ve adaletsiz olur. Bütçe doğru yerlere yayılmalı ki, proje tehlikeye girmesin!

#Sayfa#

DİZİ PROJEM VAR

Siz çok fazla maddi talepte bulunan biri misiniz?

Hayır, hiç değilim. Zaten son zamanlarda dizilerde pek oynamak da istemiyordum çünkü akademi, konservatuvar ve tiyatrodan, diziye zaman kalmıyor. 24 saatin çoğunu dizi setinde geçirirsem, diğer işleri sekteye uğratabilirim. Ama bu sene bir TV projesinde rol alacağım, onu daha sonra açıklayacağım.

SAKM'de bu yıl hangi oyunları sahneleyeceksiniz?

'Beni Dünya Kadar Sev', 'Rumuz Goncagül' ve 'Küçük Adam Ne Oldu Sana?' adında üç yeni projemiz olacak. 'Keşanlı Ali Destanı' ve 'Sonbaharı Beklerken' oyunları da devam edecek.

MUTLU, HUZURLU VE RAHATIM!

Sevgiliniz Songül Öden'le evleneceğiniz yönünde haberler çıkıyor. Doğru mu?

Özel hayatla ilgili soruları sevmiyorum. Evlilikle ilgili bir şey söylemeyeceğim ama şu kadarını söyleyeyim; şu anki hayatımdan gayet mutluyum, huzurluyum, rahatım. Bu da bir insanın isteyeceği ve geleceği en iyi noktadır herhalde.

Eski eşiniz Sibel Turnagöl'ün evlenmesiyle ilgili ne diyeceksiniz?

O konuyla ilgili de yorum yapmıyorum. Allah mesut etsin. Mutluluklar diliyorum.

ETENEK PETROL GİBİDİR, FIŞKIRIR

"Yetenek petrol gibidir, fışkırır; varsa onu tutamazsınız ama üzerine emek de konulmalı. Başarı, oyuncunun kendisini ne kadar eğittiğiyle ilgili. Eskiden 'Eğitim aldın mı?" diye sorulurdu, şimdi ise 'Nerede eğitim aldın?' diye soruluyor. Eğitim almamış olma ihtimalinin üzerinde bile durulmuyor."

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Sadri Alışık Kerem Alışık Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

SON DAKİKA TOKAT'TA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Tokat'ta okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA TOKAT ARTOVA'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Artova'da okullar tatil edildi mi? Yeşilyurt'ta okullar tatil edildi mi? Tokat Yeşilyurt'ta okullar tatil mi edildi, neden? SON DAKİKA TOKAT SULUSARAY'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Sulusaray'da okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA 18 NİSAN AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? Tokat'ta en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title