Haberler

Oyuncak Araba Düzenekli Bombacılar Yakalandı

Uzaktan Kumandalı Düzeneğe Bağlı Oyuncak Arabalarla Emniyet ve Adliye Mensuplarına Yönelik Bombalı Eylem Hazırlığı Yapan Yasadışı Dhkp/c Örgüt Üyesi 3 Kişi Gözaltına Alındı.

Uzaktan kumandalı düzeneğe bağlı oyuncak arabalarla emniyet ve adliye mensuplarına yönelik bombalı eylem hazırlığı yapan yasadışı DHKP/C örgüt üyesi 3 kişi gözaltına alındı. Filmlerden esinlenen örgüt mensuplarının frekans engeline takılmamak için oyuncak arabaları tercih ettikleri ortaya çıktı. Yöntemle ilk defa karşılaşan polis yetkilileri örgütün yeniden ivme kazanmak için eylem planını harekete geçirdiklerine dikkat çekti Operasyon, İstihbarat Şube Müdürlüğü ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin koordinesi ile gerçekleştirildi. Bir süreden beri izlenen bazı örgüt mensuplarının eylem hazırlığı içerisinde olduklarını belirleyen ekipler, bu kişileri yakın takibe aldı. Örgüt mensuplarının sansasyonel nitelikli eylem, bombalı saldırı ve suikast yapmak için son hazırlıklarını tamamladıkları tespit eden ekipler, operasyon için harekete geçti.

Özel Harekat Timlerinin de katıldığı operasyon Küçükçekmece'de gerçekleştirildi. Hücre evine yapılan baskında inşaat işçisi olarak çalışan Ö.B.Ö. ve D.Ş. ile zanlılara yardım ve yataklık ettiği öne sürülen Z.K. gözaltına alındı.

Operasyon düzenlenen evde yapılan aramalarda, 1 kalaşnikof tüfek, 2 tabanca, 3 şarjör, silahlara ait 44 fişek, 1 bomba düzenekli cep telefonu, bomba yapımında kullanılan 35 kilogram suni gübre, 1 boru tipi bomba düzeneği, 2 taşınabilir bellek, 2 sahte nüfus cüzdanı, bomba yapımında kullanılan elektronik malzeme ve bomba düzeneği haline getirilmiş uzaktan kumandalı 2 oyuncak araba ele geçirildi.

Yetkililer örgütün askeri kanadına mensup olduğu belirtilen zanlıların bomba düzeneği haline getirilmiş uzaktan kumandalı oyuncak araba ile çeşitli hazırlanan büyük çaptaki bombaları tetikleyici olarak kullanmayı planladıklarını kaydetti. Örgütün cep telefonu düzeneği ile yapmak istediği eylemin frekans engeline karşı uzaktan kumandalı oyuncak arabaları tercih ettikleri ortaya çıktı.

Zanlıların sansasyonel nitelikte suikast, silahlı ve bombalı saldırı hazırlığında olduklarını anlatan yetkililer örgütün polis ve yargı mensuplarına yönelik eylem planı yaptıklarını ifade etti. Örgütün hedefleri arasında çeşitli şirketlerin de bulunduğu iddia edildi.

Emniyette benzer suçtan daha önce kaydı bulunduğu öğrenilen zanlılar işlemlerinin ardından Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gönderildi. Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edilen zanlılar, kendilerini görüntüleyen basın mensuplarına "Sizi yalanla besliyorlar" dedi.

(AS-RA-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title