Haberler

Oyak Matematik Yarışması Zonguldak Ayağı Tamamlandı

Zonguldak'ın Ereğli İlçesinde, Oyak Tarafından "Hayat Matematiktir" Sloganı ile Düzenlenen, 6. Oyak Matematik Yarışması İl Birincileri Açıklandı. Dereceye Giren Okullara Düzenlenen Törenle Ödülleri Verildi.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, OYAK tarafından "Hayat Matematiktir" sloganı ile düzenlenen, 6. OYAK Matematik Yarışması il birincileri açıklandı. Dereceye giren okullara düzenlenen törenle ödülleri verildi.

İl genelinde, 4'er öğrenciden oluşan 25 okulun katıldığı yarışmada Zonguldak Atatürk Lisesi birinci, Zonguldak İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi ikinci, Zonguldak Fen Lisesi üçüncülüğü elde etti. Düzenlenen ödül törenine Kaymakam Osman Ekşi, ZKÜ Rektörü Prof.Dr.Bektaş Açıkgöz, Belediye Başkan Vekili İbrahim Güven, İl Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin, Erdemir Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Özgen, okul yöneticileri, öğrenciler ve yakınları katıldı.

Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, toplumların, çevrelerindeki imkanlardan, dünya nimetlerinden ancak bilgi ve becerileri oranında faydalandığını söyledi.

Ekşi, "Bugün dünya üzerinde çağdaş, modern, sağlıklı, zengin, huzurlu toplumlara, devletlere baktığımızda eğitim seviyelerinin yüksek olduğunu görüyoruz. Bizlerin de net hedefi çağdaş, modern bir dünya devleti olmaktır. Bu yolda hızla ilerliyoruz" dedi.

İzlenmesi gereken yolu kolaylaştıracak olanların yetişmiş insan gücü ve gençler olacağını savunan Ekşi; "Dolayısıyla yarınlara, geleceğe güvenle bakabilmek için elimizdeki tüm imkanları eğitimcilerimize, okullarımıza ve eğitim gören gençlerimize harcamak mecburiyetindeyiz. Devlet bütçelerinin önemli bir bölümü eğitime ayrılır. Ama aynı zamanda övündüğümüz genç nüfusumuz ve dolayısıyla 20 milyon öğrencimiz var. Bu dünyada pek çok devletin sahip olmadığı bir nüfus. Biz bu kadar öğrenciyi, genci yarına hazırlamak mecburiyetindeyiz. Dolayısıyla kamu imkanları istediğimiz oranda ihtiyaçlarımızı cevaplandırabilecek durumda değil. Hayırseverlere eğitim anlamında büyük ihtiyaç var. Topluma faydalı olmak isteyen, hayır yapmak isteyen, gelecek nesillere isim bırakmak isteyen herkes için en iyi yatırımdır. Bu anlamda Ereğli'deki hayırseverlerimize, iş adamlarımıza, kurumlarımız ile eğitim faaliyeti düzenlediği gerekçesiyle, OYAK grubuna teşekkür ediyorum" dedi.

ERDEMİR Genel Müdürü Oğuz Özgen de, matematik öğretiminin, dünya ülkelerinde özel bir önemi bulunduğunu hatırlatarak, "Toplumların hepsinin kendine özgü bir dili vardır ancak matematik evrensel bir dildir. Hayatımızda bu kadar büyük yeri olan bir bilim dalına ilgi duyan, bu kadar akademik başarısı yüksek öğrencileri desteklemeli, küreselleşen dünyamızda teknoloji üretme yarışında rekabet edebilmemizi, gerekli ve önemli bir misyon olarak değerlendirmeliyiz. Bu amaçla düzenlenen yarışmamıza katılan 25 okulun yönetici, eğitimci, öğrencilerini kutluyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Dereceye giren okullara plaketleri, Kaymakam Ekşi ile Genel Müdür Özgen tarafından, ödülleri ise İl Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin tarafından verildi.

Akademik sorumluluğu TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı'nca yüklenilen proje kapsamında 17 ilde düzenlenen yarışmanın finali, önümüzdeki yılın nisan ayında İstanbul'da yapılacak.

(BA-AK)

20.11.2007 19:47 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title