Haberler

Oxford/AstraZeneca ve BioNTech/Pfizer korona aşılarının tek dozu bile ölüm riskini yüzde 80 oranında azaltıyor

Güncelleme:

İngiltere'de yapılan bir araştırma Oxford/AstraZeneca ya da BioNTech/Pfizer aşılarının bir dozunun dahi 80 yaş üstü bireylerde, ağır hastalık ve ölüm riskini yüzde 80 oranında azalttığını ortaya koydu. Tek doz aşıyla 70 yaş üzerinde ise hiçbir semptom göstermeden hastalığı atlatanların oranı ise yüzde 70 olarak saptandı.

İngiltere Kamu Sağlığı Kurumu'nun verileri üzerinden yapılan bir araştırma, koronavirüs aşılarının etkinliği konusunda sevindirici sonuçlar ortaya koydu. Araştırma verileri Oxford/AstraZeneca ya da BioNTech/ Pfizer aşılarından yalnızca bir doz uygulandığında bile 80 yaş üstü hastaların ağır hastalık ve ölüm riskinin ciddi oranda azaldığı görüldü.

TEK DOZLA HASTALIĞI ATLATANLARIN ORANI YÜZDE 70

Buna göre söz konusu yaş grubunda koronavirüsü ağır geçirme riski yüzde 80 azalırken, ölüm riskinin ise yüzde 83 oranında düştüğü gözlendi. Tek doz aşıyla 70 yaş üzerinde ise hiçbir semptom göstermeden hastalığı atlatanların oranı yüzde 70 olarak saptandı.

Uzmanlar tek dozun sağladığı bu yüksek korumanın sevindirici olmasına rağmen, iki doz aşının da yapılması gerektiği görüşünde.

Oxford/AstraZeneca ve BioNTech/Pfizer korona aşılarının tek dozu bile ölüm riskini yüzde 80 oranında azaltıyor

MUTASYONLA MÜCADELE

Öte yandan ülkede daha bulaşıcı ve aşılara karşı daha dayanıklı olmasından endişe edilen koronavirüsün Brezilya varyantıyla mücadele sürüyor. Ülke çapında toplanan virüs örneklerinin analiz için gönderildiği Sanger Enstitüsü'ne göre, Brezilya varyantı ülkede bilinen vakaların yüzde 20'sine denk geliyor.

Birleşik Krallık genelinde koronavirüs aşısının ilk dozunu alanların sayısı 20 milyonu geçerken, 8 Ocak'ta 68 bin ile rekor kıran günlük vaka sayısı 5-6 bin aralığına düştü. Vakaların azalmasında, aşılamanın etkisi olduğu kadar kısıtlama önlemlerinin de etkili olduğu düşünülüyor.

Oxford/AstraZeneca ve BioNTech/Pfizer korona aşılarının tek dozu bile ölüm riskini yüzde 80 oranında azaltıyor

OKULLAR 8 MART'TA AÇILACAK

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, 8 Mart'tan itibaren "geri dönülmeyecek şekilde" 4 aşamalı normalleşmenin başlayacağını duyurmuştu. Buna göre ülkede okullar da ilk aşama dahilinde 8 Mart'ta açılacak.12 Nisan'dan itibaren ise restoranların ve kafelerin açılması öngörülüyor.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Pfizer Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500

Yorumlar (1)

biz:

biz de ne olduğu belli olmayan çin malı dandik aşıyla şansa dansa kaldık. çin bile kullanmıyo bunu. bizden başka kullanan 1-2 ülke var. yazık

8
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title