Haberler

Ovacık Merkez Sağlık Ocağı Ek Bina Açılışı Yapıldı

Karabük'ün Ovacık İlçesi Merkez Sağlık Ocağının Ek Binası, Törenle Açıldı.

Karabük'ün Ovacık ilçesi Merkez Sağlık Ocağının ek binası, törenle açıldı.

Törene Vali Can Direkçi, Ak Parti Karabük Milletvekilleri Mehmet Ceylan, Hasan Bilir, Ali Öğüten, Ovacık Kaymakamı Mustafa Cihat Feslihan, Ovacık Belediye Başkanı Orhan Kaya, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun, Ak Parti İl Başkanı Cumhur Ünal, Şirinevler Devlet Hastanesi Başhekim Dr. Murat Acat ve vatandaşlar katıldı.

Ovacık Merkez Sağlık Ocağının (OMSO) ek binasının açılış töreninde bir konuşma yapan Ovacık Sağlık Grup Başkanı Engin Ekmekçi, "1976 yılından bu yana vatandaşlarımıza hizmet veren OMSO, ilçeye bağlı 42 köy ve ilçe merkezi olmak üzere toplam 3 bin 291 vatandaşımıza koruyucu sağlık hizmetleri vermektedir. 2006 yılında poliklinik hizmetlerimizden yararlanan vatandaşlarımızın sayısı 10 bin 931 olup, 2007 yılında şuana kadar bin 668 vatandaşımız poliklinik hizmetlerinden yararlanmıştır" dedi.

İl Sağlık Müdürü Korkut Eren ise, "1. Basamak Sağlık kurumlarının temelini oluşturan sağlık ocakları, sağlık hizmetleri, adli hekimlik hizmetleri, yönetim hizmetleri ve diğer işler olmak üzere 4 ana başlık altında hizmet vermektedir. Önceliğimiz Karabük'te ki hastanelerimizde teknolojik ve tıbbi donanımı en üst seviyeye çıkarırken, Karabük genelinde koruyucu sağlık hizmetlerini yaygınlaştırmaktır" şeklinde konuştu.

Vali Can Direkçi ise yaptığı konuşmada, "Koruyucu sağlık hizmetleri, tedavi edici hizmetler kadar, hatta ondan daha fazla önem taşıyan, üzerinde hassasiyetle durulması gereken bir alan. Bizler bir yandan hastanelerimizin alt yapısını geliştirirken, modern teknoloji ile donatırken, uzman hekimlerimizin sayılarını en üst konuma getirirken, diğer taraftan da koruyucu hekimlik dediğimiz hasta olmamamızı sağlayacak ortamları sağlayan, buna ilişkin önlemleri alan Sağlık Ocaklarımızın da alt yapılarını süratle iyileştirmeye ve eksikliklerini gidermeye gayret ediyoruz. Buna Sağlık Bakanlığımızın, devletimizin göndermiş olduğu ödeneklerin yanı sıra Özel İdare imkanları ve hayırsever vatandaşlarımızın katkıları da destek oluyor" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Can Direkçi, Ak Parti Karabük Milletvekilleri Mehmet Ceylan, Hasan Bilir, Ali Öğüten, Ovacık Kaymakamı Mustafa Cihat Feslihan, Ovacık Belediye Başkanı Orhan Kaya ve Ak Parti İl Başkanı Cumhur Ünal, Ovacık Merkez Sağlık Ocağı Ek Binasının açılış kurdelasını birlikte kestiler. Açılışın ardından Sağlık Ocağı Ek Binası gezen davetliler, yetkililerden bilgi aldılar.

(AK-AK)

18.03.2007 17:07 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title