Haberler

Otomobilin Çarptığı Polis Şehit Oldu (4)

Emniyette TÖREN DÜZENLENDİ Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde, 'dur' ihtarına uymayıp kaçan sürücünün çarparak şehit ettiği iki yıllık polis memuru 23 yaşındaki Ömer Faruk Aydın için bugün saat 12.00'de Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi.

Emniyette TÖREN DÜZENLENDİ

Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde, 'dur' ihtarına uymayıp kaçan sürücünün çarparak şehit ettiği iki yıllık polis memuru 23 yaşındaki Ömer Faruk Aydın için bugün saat 12.00'de Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi. Şehit polisin babası Osman Aydın, annesi Asuman Aydın ile Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü, Manisa milletvekilleri Uğur Aydemir ve Özgür Özel, MHP'li Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, İl Emniyet Müdürü Tayfun Ceren, polis memurları ve çok sayıda Turgutlulu törene katıldı.

SUÇLULAR CEZASINI ÇEKECEK

Emniyet Müdürü Tayfun Ceren törende yaptığı konuşmada, şehit polisin ailesinin acısını teşkilat mensupları olarak paylaştıklarını söyledi. Ceren, "Görev esnasında meslektaşımızı kullandıkları araçla çarparak şehit eden sabıkalı, infazı bulunan alkollü şahıs yanındaki dört kişiyle birlikte kaçtıkları yerde polis ve jandarma mensupları tarafından yakalanmıştır, gerekli cezayı çekeceklerdir. Şahsım ve teşkilatım adına aziz şehidime Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve meslektaşlarıma başsağlığı dilerim. Ruhun şad olsun aziz şehidim" dedi.

"BU SONUCU HAK ETMEDİK"

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş da polis üniformasının milleti ve devleti temsil ettiğini belirterek, "Aslolan insanımıza hizmet etmektir. Hizmet için bu fedakarlıkları da yapacağız. Şehidimizi bağrımıza basacağız. Annenin, babanın ve ailesinin acısını bağrımıza basacağız. Şehidimiz genç bir çocuğumuz. Turgutlu'da sevilen sayılan ve görevini fedakarca yapmaya çalışan bir kardeşimiz. Bu sonucu hak etmedik. Hak etmedik ama hak etmeyince de ortada şehitlik doğuyor. Böyle bir güzellik oluşuyor, böyle bir onur oluşuyor. Mesai arkadaşlarının, Turgutlu'nun acısını hissedebiliyor, yaşayabiliyoruz. Ama bir yerde söz bitiyor. Yolu açık olsun, rahmet diliyorum. Ailesine ve arkadaşlarına sabır diliyorum" diye konuştu.

YALVAÇ'TA TOPRAĞA VERİLECEK

Konuşmaların ardından şehit polis memuru Ömer Faruk Aydın için Kuran-ı Kerim okundu. Şehit polis memurunun anne ve babası güçlükle ayakta durabildi. Vali Bektaş, şehit Aydın'ın babası Osman Aydın'ın koluna girdi.

Şehit polisin bayrağa sarılı tabutu meslektaşları tarafından cenaze aracına taşındı. Bu sırada törene katılanlar gözyaşlarını tutamadı. Şehit polis Ömer Faruk Aydın'ın cenazesi toprağa verilmek üzere Isparta'nın Yalvaç İlçesi'ne gönderildi. - Nde

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ömer Faruk Aydın Erdoğan Bektaş Politika Güncel Haberler

title